17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialProiect de lege "draconic" vizând presa din Ucraina

Proiect de lege “draconic” vizând presa din Ucraina

Parlamentul Ucrainian a votat în primă lectură un proiect de lege "draconic" care permite autorităţilor să interzică fără o decizie a justiţiei activitatea unor instituţii mass-media, din motive de "securitate naţională", avertizează Organizaţia Reporteri fără Frontiere (RSF).

"Reporteri fără Frontiere denunţă cu fermitate restricţiile vizând activitatea instituţiilor mass-media prevăzute" de text, a anunţat organizaţia într-un comunicat, citat de Mediafax.

"Adoptarea definitivă a acestui proiect de lege ar reprezenta un recul major pentru libertatea de informare" în Ucraina, a declarat Johann Bihr, oficial din cadrul RSF.

"El conferă (autorităţilor) puterea exorbitantă de a ordona cenzura cea mai largă, pe criterii extrem de vagi", a adăugat el.

Acest proiect de lege ar permite Consiliului ucrainean de securitate naţională şi apărare, sub controlul preşedintelui Petro Poroşenko, să interzică difuzarea în cazul unor instituţii mass-media locale sau internaţionale.

Deputaţii ucraineni au adoptat proiectul marţi, în prima lectură şi urmează să examineze din nou textul joi, mai scrie sursa citată.

Ucraina şi Rusia s-au angajat de la începutul crizei într-un război de propagandă intensă, intensificat după prăbuşirea zborului MH17 în iulie.

Cele mai citite

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...
Ultima oră
Pe aceeași temă