18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialŞeful unui ONG, ATACAT cu bâte

Şeful unui ONG, ATACAT cu bâte

Şeful ONG-ului Agent Green, Gabi Păun, și mai mulți tineri au fost atacați, duminică, cu bâte pe Râul Alb, în Parcul Dinozaurilor, informează romaniacurată.ro

Astfel, bărbaţii au fost atacaţi de zece persoane, cu bâte și alte arme albe, în timp ce încercau să documenteze proiectul hidrocentralei de pe Râul Alb, din Georparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului (Coroiești, jud. Hunedoara).

”Au coborât dintr-o remorcă cu bate, cu arme albe. Mai erau trei bărbați și două femei, dintre care una era o ziaristă de prin Germania. Nu ne gândeam să fim atacați ca-n evul mediu sau ca-n Africa. Unii dintre atacatori erau la bustul gol ca indienii. Doamna din Germania urla și intrase în șoc, nu se mai controla de spaimă. Nu știam ce s-a întâmplat cu ceilalți. Gabi s-a ascuns în niște boscheți până am reușit să anunțăm poliția, că nu era semnal acolo sus. Am scos-o pe reporterița nemțoaică de acolo cu mașina și o mașină tot ne urmărea în spate. Camera pe care era filmul am ascuns-o langă un câmp de grâu. Ne era frică să nu o confiște urmăritorii noștri. Ulterior fata din Germania a mers cu poliția și a recuperat și camera și pe Gabriel Păun. A avut loc și un accident. Practic mașina mea a fost atacată. S-au agățat de ea din toate părțile și din spate și din lateral, și pe capotă s-au aruncat. Unul din ei a căzut jos de pe capotă și s-a agățat probabil. Eu n-am simțit nimic acolo, numai hopuri și drum accidentat. Probabil că eu l-am agățat cu roata din spate. Dar am chemat salvarea și a venit și l-a dus la spital”, a declarat hunedoreanul Alin Andrioni.

În prezent grupul de ong-iși și agresorii sunt investigați medical și urmează să se treacă la faza declarațiilor la poliție, avocatul lui Alin Andrioni fiind și el prezent.

“Nici nu am apucat să ne dăm jos din masină. A venit o masina cu niste oameni imenși care au început pur și simplu să ne lovească. Pe mine m-au lovit în cap și în torace. M-au pus de trei ori la pământ. Atunci, în explozia aia de violență am văzut cum una din mașini a trecut peste cineva”, informează sursa citată.

După primele investigații la Hațeg, Gabriel Păun, care a primit mai multe lovituri, a mers să-și facă investigații suplimentare la Deva. Conform lui Păun, el a scăpat de lovituri în momentul în care agresorii i-au atacat pe cei din mașina lui Andrioni, și care încercau, la rândul lor, să scape.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă