19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialPeste o mie de clujeni, la procesiunea de Rusalii

Peste o mie de clujeni, la procesiunea de Rusalii

Peste o mie de persoane au participat, duminică, la Cluj-Napoca, la procesiunea de Rusalii, la care au fost prezenți peste 120 de preoți ortodocși, în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, informează Mediafax.

Credincioşii s-au rugat pentru roadele pământului și pentru mediul încojurător.

Credincioșii s-au adunat, duminică, în jurul orei 17.00, în fața Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca unde au asistat la slujba Vecerniei plecării genunchilor, oficiată în ziua de Rusalii, iar la final au plecat într-o procesiune prin centrul municipiului.

Participanții la procesiune au străbătut bulevardul 21 Deccembrie 1989, Piața Unirii, bulevardul Eroilor, după care s-au întors în Piața Avram Iancu, în fața Catedralei, traficul fiind blocat. În fruntea procesiunii s-au aflat peste 120 de preoți, în frunte cu mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț.

Înaltul ierarh ortodox a declarat că evenimentul reînvie o veche tradiţie din Ardeal, ”ce are în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului şi pentru mediul încojurător”.

”Învățătura Rusaliilor este că toți creștinii suntem chemați să devenim misionari într-o lume în care se cunoaște prea puțin despre mântuirea pe care ne-a adus-o Iisus Hristos. Viața noastră să fie contaminantă pentru cei care nu au o practică religioasă. Sfânta Treime le ocrotește pe toate, din nefericire, noi oamenii le pângărim pe toate”, a spus IPS Andrei Andreicuț.

După încheierea procesiunii, în faţa Catedralei Mitropolitane s-a oficiat slujba sfinţirii mici a apei, au fost sfințite spice de grâu și au fost rostite rugăciuni pentru natură.

Cele mai citite

Dispute pe salariu minim european. PSD anunță că se majorează din vară, PNL ar vrea discuții cu companiile

Implementarea salariului minim european trebuie finalizată până la sfârșitul anului, însă PSD promite să realizeze această majorare de la 1 iulie, în timp ce...

Condiția lui Iohannis pentru a ceda Ucrainei un sistem Patriot. România oferă sprijin militar Ucrainei doar dacă nu afectează propria apărare

Președintele Iohannis spune că ar fi acceptat, în principiu, cererea președintelui Biden ca România să cedeze Ucrainei unul dintre sistemele sale antiaeriene Patriot, pe...

Începe Festivalul Filmului European 2024

Institutul Cultural Român dă startul celei de-a 28-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, pe 9 mai, la Sala Luceafărul (fostul CinemaPro) cu filmul...
Ultima oră
Pe aceeași temă