20.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Cel mai ieftin concediu pe malul Mării Egee

GALERIE FOTO. Cel mai ieftin concediu pe malul Mării Egee

Insula Thassos din Grecia este demult o destinație preferată de români în concediile de vară, mai ales că acum este la doar 600 de km de București, după deschiderea, anul trecut, a punctului de trecere Makaza, dintre Bulgaria și Grecia.

Pentru cei care iubesc sau doar suportă viața la cort, o soluție ieftină este cazarea în campingul din Skala Prinos.

Campingul, care aparține comunității locale din Prinos, este situat pe malul mării, într-o pădure de pini cu o suprafață de 20.000 metri pătrați și are 800 de metri de plaja cu nisip. Îți poți pune cortul într-una dintre cele 300 de parcele delimitate de gard viu și dotate cu prize electrice (la care poți să-ți încarci diverse aparate).

În camping există trei grupuri sanitare neașteptat de curate, cu dușuri, wc-uri, spălătorie de vase și de rufe, frigidere și congelatoare comune, iar la recepție te poți conecta gratuit la Internet.

Cumpărăturile ți le poți face la supermarketul din camping, iar de la barul de pe plajă poți urmări cum soarele apune pe mare.

În zonă există patru taverne unde poți mânca, dar recomand Taverna Faros, iar în Skala Prinos este un restaurant deținut de o româncă.

Tot în Skala Prinos este un centru de echitație unde, contra sumei de 20 de euro, poți călări o oră pe malul mării, un centru de închiriat scutere, mașini sau biciclete (pentru cei antrenați recomand turul insulei pe bicicletă).

O scurtă călătorie sus pe munte în satul Kazaviti îți oferă o splendidă panoramă asupra mării dar și liniștea unui superb sătuc grecesc.

Preturi la camping în sezon (iulie-august)*:

Adult – 4,5 euro/zi

Copil – 2,75 euro/zi

Mașina – 2,75 euro/zi

Rulota – 4,20 euro/zi

Caravană – 5,10 euro/zi

Cort – 3,15 euro/zi

Curent electric – 3,15 euro/zi

Motocicleta – 1,80 euro/zi

* În extrasezon prețurile sunt cu 20% mai mici

Cele mai citite

Benzina a ajuns mai scumpă decât motorina. Cât costă un litru de combustibil la pompă

În urmă cu doar câteva luni şoferii care alimentau cu motorină plăteau per litru cu 75 de bani în plus faţă de cei care...

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Ministerul cercetării și digitalizării a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 – Transformare Digitală a Planului Național de Redresare...
Ultima oră
Pe aceeași temă