19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecial7.000 de manifestanți la Atena, pentru menținerea Greciei în zona euro

7.000 de manifestanți la Atena, pentru menținerea Greciei în zona euro

Aproape 7.000 de persoane s-au strâns, luni, în Piața Syntagma din centrul Atenei pentru a manifesta în favoarea menținerii Greciei în zona euro, informează Agerpres.

Citește și: Guvernul Greciei, concesii majore în privinţa pensiilor

”Grecia aparține Uniunii Europene (UE) și orice negociere cu creditorii săi (UE și FMI) trebuie să aibă loc în cadrul european.Politica de austeritate a fost foarte strictă pentru Grecia, dar motivele crizei n-o reprezintă austeritatea, ci modelul de productivitate al țării”, a declarat angajatul unei întreprinderi, Kyriakos Fragozidis. 

Suflând din fluiere, unii dintre manifestanți, majoritatea de vârstă medie, fluturau drapele grecești și europene. Unul dintre ei a reușit să pătrundă în incinta parlamentului ținând un drapel grec.

Citește și: Donald Tusk admite că Grecia a făcut „primele propuneri reale după multe săptămâni”

”Sunt în favoarea Europei, chiar dacă sunt măsuri de austeritate foarte dure. Fără Europa, ne vom întoarce în Evul Mediu”, estima proprietara unei galerii de artă, Alexandra Ikonomou,în vârstă de 35 de ani.

Manifestanților li s-a alăturat Konstantinos Mitsotakis, fost premier de dreapta în perioada 1990-1993, în prezent în vârstă de 93 de ani. ”Este o mare manifestație. Nu este o manifestație partizană, nici una de divizare, ci de unitate. Mesajul său este că Grecia rămâne în Europa”, a declarat fostul premier grec.

Cele mai citite

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...

Ministrul Câciu: România își bazează deficitul pe investiții, singura cale spre dezvoltare economică

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că România se numără printre puținele țări din UE al căror deficit bugetar este generat...

Mai mulți judecători s-au pensionat. Iohannis a semnat decretele

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 20 septembrie 2024, mai multe decrete de eliberare din funcție a unor judecători care au ieșit la...
Ultima oră
Pe aceeași temă