Xu Jianmei, o fată de 17 ani dintr-un oraș pescăresc din provincia Fujian, China, a fost desfigurată de un incendiu pe vremea când avea doar cinci ani. În acea perioadă, părinții ei nu și-au putut permite un tratament, ceea ce a însemnat că Xu a ratat un moment optim în care vindecarea grefelor de piele ar fi fost oportună. Pentru cea mai mare parte a vieții ei, Xu nu a avut bărbie, pleoape și o porțiune din urechea dreaptă.
În 2012 i s-a oferit șansa ca viața ei să se schimbe complet. Doctorii i-au propus folosirea unei bucăți dintr-un vas de sânge din picior pentru a putea crește piele suficientă care să îi repare chipul. I s-a pus un balon în piept cu scopul de a îi extinde pielea în timp ce crește. Acest proces de creștere a pielii a durat câteva luni, iar medicii au fost nevoiți să se asigure că pielea poate rămâne viabilă în noua locație înainte de a putea face următorii pași ai procesului.
Pe 14 octombrie, în același an, după o operație care a durat opt ore, eforturile lui Xu au fost răsplătite și i s-a făcut o reconstrucție facială totală. Fata a avut nevoie de luni bune de recuperare pâna ce faţa a început să i se desumfle, dar în acest moment totul este bine.
După ce un bărbat din UK a avut un accident de motocicletă în urma căruia a avut oase rupte la ambele mâini, pomeți, orbite și maxilar, cu ajutorul unor tehnici avansate de reconstrucție facială, ajutată de imprimare 3D, medicii au reușit să îi refacă fața.
Echipa chirurgicală a trebuit să planifice "virtual" operaţia pentru a putea reda simetria feţei bărbatului, cu ajutorul scanerului 3D şi au reuşit să proiecteze locul unde trebuie efectuate tăierile şi cum să repoziţioneze oasele şi unde trebuie puse plăci care să le ţină la locul lor.
Toate modelele folosite, inclusiv implanturile de titan, au fost făcute folosind imprimarea 3D. Această tehnologie a ajutat echipa de medici să fie mai precisă în acţiunile ei, iar bărbatul consideră că operaţia de reconstrucţie a feţei l-a făcut să arate mult mai bine.