18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialÎntâlnire Merkel-Hollande, după referendumul din Grecia

Întâlnire Merkel-Hollande, după referendumul din Grecia

Cancelarul german Angela Merkel va merge la Paris luni după-masa pentru a discuta cu președintele francez Francois Hollande pentru a discuta rezultatul referendumului din Grecia, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului german, potrivit AFP. 

”Discuțiile cu președintele francez vor începe la ora 18.30 și se vor fi despre rezultatul referendumului din Grecia și cum va afecta Uninea și despre continuarea cooperării dintre Germani și Franța pe acest subiect”, a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al lui Merkel. 

Informația a fost confirmată de Guvernul francez. 

Citește și: Referendumul din Grecia s-a încheiat: TV Grecia: 52 % au votat ”NU”, 48 % au votat ”DA”

Astăzi grecii au votat pentru sau împotriva măsurilor de austeritate impuse de creditorii internaționali. Deocamdată nu au apărut rezultatele oficiale ale referendumului însă, televiziunea publică din Grecia a transmis că 52 % dintre greci au votat ”NU”, în timp ce 48 % au votat ”DA”. Rezultatele sunt strânse, potrivit sondajului TV Grecia. 

De asemenea, The Guardian notează că toate cele șase posturi de televiziune majore din Grecia transmit că măsurile de austeritate au fost respinse de populația greacă. 

Citește și: Yanis Varoufakis a votat la Atena, denunţând “eşecurile” provocate de Eurogrup

Surse din Syriza au declarat că negociatorii greci sunt pregătiți să se întoarcă la Bruxelles pentru a negocia un nou acord, scrie The Guardian. 

Cele mai citite

Anunț făcut de ministrul Educației. Cum își pot echivala unii elevi examenul de bacalaureat

Conform declarației ministrului Educației, Ligia Deca, elevii care au obținut premii individuale la concursurile sau olimpiadele școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației vor putea...

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...

Fascinația Jackpot-urilor: povești reale din Las Vegas și legende din lumea filmului

În fiecare domeniu există cuvinte specializate care își fac loc în limbajul uzual și devin cunoscute pentru toată lumea. Un astfel de cuvânt este...
Ultima oră
Pe aceeași temă