15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul grec de Finanțe și-a dat demisia, deși rezultatul referendumului a fost...

Ministrul grec de Finanțe și-a dat demisia, deși rezultatul referendumului a fost contra euro. De ce a făcut acest pas

UPDATE 10.27: Purtătorul de cuvânt al Guvernului grec a declarat, luni, că înlocuitorul lui Yanis Varoufakis va fi anunțat, marți, la finalul întâlnirii cu liderii politici, conform The Guardian.

UPDATE10.25: Primul ministrul Alexis Tsipras s-a întâlnit, luni, cu Yanis Dragasakis pentru a discuta cine ar putea să îi ia locul fostului ministru grec de Finanțe, Yannis Varoufakis, relatează The Guardian.

————

Ministrul grec de Finanțe, Yanis Varoufakis, și-a anunțat, luni, demisia, după referendumul din Grecia. Anunțul a fost făcut de acesta pe blogul personal dar și pe contul de Twitter, conform The Guardian.

El a precizat că a decis să demisioneze din funcția pe care o ocupă ca urmare a preferinței ”unor participanți europeni” de a nu participa la negocierile dintre guvernul elen și creditorii internaționali. 

Varoufakis a ținut să sublinieze că unii membri ai zonei euro ar prefera să fie absent de la reuniunile miniştrilor de Finanţe, “o idee despre care premierul a considerat că l-ar putea ajuta să ajungă la un acord”.

Citește și: Primele REACȚII internaţionale după referendumul din Grecia

“Din acest motiv, părăsesc Ministerul de Finanţe astăzi”, a precizat el.

Astfel, decizia sa de a demisiona intervine în condițiile în care referendumul convocat pe tema măsurilor de austeritate s-a soldat cu o mare victorie a Guvernului, iar premierul Alexis Tsipras.

Citește și: Cum comentează presa internațională situația din Grecia: Atena, ÎNFOMETATă după bani

Varoufakis îi acuzase sâmbătă, pe liderii europeni de terorism, pentru situaţia în care au adus Grecia.

 

Cele mai citite

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...
Ultima oră
Pe aceeași temă