22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFIBA a anunţat echipele participante la CE 2015 din România şi Ungaria

FIBA a anunţat echipele participante la CE 2015 din România şi Ungaria

Federaţia Europeană de Baschet, FIBA, a anunţat numele celor 20 de echipe naţionale participante la  Campionatul European din 2015.

Potrivit anunţului FIBA Europe, formaţiilor României şi Ungariei, care sunt calificate direct la turneul final în calitate de naţiuni gazdă, li s-au alăturat 11 echipe care au disputat ultimele meciuri în această săptămână în cadrul grupelor din turul doi preliminar.

Astfel, în urma rezultatelor, s-au calificat Croaţia, Letonia, Lituania, Muntenegru, Rusia şi Slovacia, câştigătoarele grupelor din turul doi, plus Polonia, Suedia, Ucraina, Marea Britanie şi Italia, cu cea mai bună linie de clasament pe locul secund în grupe.

La turneul final mai sunt calificate participantele din Europa la Campionatul Mondial din acest an, Spania, Franţa, Turcia, Serbia, Belarus şi Cehia, dar şi Grecia, care a obţinut calificarea în 2013, câştigând turul I preliminar al CE din 2015, potrivit Mediafax.

Cele 20 de echipe vor participa la turneul final al Campionatului European din 2015, care va avea loc între 11 şi 28 iunie, în oraşe din România şi Ungaria.

Cele mai citite

Familia Picioruș, stăpâna consultanței mascate în învățământ

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL, controlată de Georgeta-Sorina Picioruș și administrată de Alexandru-Eduard Picioruș, a explodat în 2023 după...

Carambol pe DN 1, la Bărcănești! Traficul spre București este blocat

Traficul pe drumul naţional DN 1, la Bărcăneşti, pe sensul către Capitală, este blocat și deviat, în urma unui accident în care au fost...

Natalia Iocsak, prima femeie care a câștigat o etapă din Campionatul Național de Drift

Băimăreanca Natalia Iocsak a câștigat prima etapă din Campionatul Național de Drift, care a avut loc în weekend la Arena Națională din Capitală, devenind...
Ultima oră
Pe aceeași temă