3.3 C
București
luni, 25 noiembrie 2024
AcasăGDPRMăștile cu fructe pot hidrata tenul în timpul verii

Măștile cu fructe pot hidrata tenul în timpul verii

Pe parcursul verii, este important să se folosească măști și creme hidratante pentru a contracara efectele negative ale expunerii la soare.

Expunerea la soarele puternic din timpul verii poate afecta nivelul de hidratare necesar pentru a avea un ten sănătos. Semnele unui ten deshidratat sunt: piele uscată, roşie, iritată, apar linii şi riduri fine împreună cu o senzaţie de disconfort.

”Puține persoane își schimbă ritualul de îngrijire a pielii în timpul verii, deși este nevoie de această schimbare. În timpul anotimpului cald, nevoile tenului se modifică, așa cum se întâmplă și iarna. Hidratarea interioară, dar și exterioară corectă ajută la menținerea unui ten sănătos”, susține Dana Argeșan, make-up artist.

Alimentele naturale care menţin sănătatea trupului au reale beneficii şi pentru frumuseţea pielii, așa că, în confortul propriei case, pot face măști naturale pe bază de fructe și legume care să hidrateaze tenul.

”Atenție la instrumentele folosite la prepararea măștilor: utilizați boluri de sticlă și porțelan pentru amestecarea ingredientelor și ustensile din plastic pentru pasarea fructelor și legumelor”, recomandă Dana Argeșan.

Mască din caise și miere

Masca din caise și miere este alegerea potrivită pentru o piele catifelată și hidratată în profunzime. Caisele sunt surse importante de antioxidanți și de substanțe nutritive pentru pielea degradată de soare, iar mierea dublează efectul hidratant al măștii și contribuie la detoxifierea și prevenirea inflamațiilor.

Amestecați zece caise pasate cu două linguri de miere și o lingură de ulei de măsline. Aplicați masca pe față și lasați-o să acționeze timp de 20 de minute. Pentru a îndepărta textura uleioasă, clătiți cu apă caldă.

Mască hidratantă cu banană

Vitaminele pe care le conține banana ajută pielea să arate revitalizată și tânără. Banana este bogată în vitaminele A, C, B6, B12, PP, potasiu, magneziu, fosfor, sodiu și fier.

Folosiți un sfert de banană, un ou (gălbenușul e potrivit pentru tenurile uscate, iar albușul pentru tenurile grase), o linguriță cu miere și caimac de lapte. Aplicați masca pe față și lasați-o să acționeze timp de 20 de minute. Pentru a îndepărta masca, folosiți o dischetă demachiantă înmuiată în apă la temperatura camerei.

Mască din avocado și ulei de migdale

Avocado are proprietăți regenerante, intensiv hidratante și îi conferă tenului o strălucire aparte. De asemenea, avocado este unul dintre fructele cu cel mai mare conținut de antioxidanți, care previn îmbătrânirea prematură a pielii și degradarea celulară. Uleiul de migdale conține vitamina E, cea care protejează elasticitatea și fermitatea pielii și o apără de radicalii liberi.

Ai nevoie de un avocado, pe care îl bagi în blender și pe îl amesteci apoi cu patru linguri de ulei de migdale. Lasă masca să acţioneze 10-15 minute şi clăteşte tenul cu apă călduţă.

”Se recomandă folosirea măștilor naturale măcar o dată pe săptămână. În plus, în timpul verii, ar trebui să includeți în trusa de cosmetice o cremă de protecție solară care poate preveni deshidratarea pielii din cauza arsurilor solare. Oferiți o atenție sporită zonelor sensibile ale tenului: ochi, gât și gură. Brobonele de transpirație care se formează pe față pot avea efect de lupă și sub razele soarelui pot conduce la apariția de pete pigmentare, în lipsa unei creme de protecție”, explică Dana Argeșan.

Consumul optim de lichide ajută, de asemenea, la hidratarea tenului din interior spre exterior.

”Pentru a avea un machiaj frumos, trebuie să pornim de la o piele hidratată corect. Acest lucru se poate face folosind creme de hidratare, dar și printr-o nutriție sănătoasă. Este important pentru ten să avem o alimentație echilibrată, dar și un aport potrivit de lichide. Vara aceasta, asigurați-vă că aveți un aport potrivit de lichide prin consumarea de alimente și de băuturi naturale”, afirmă make-up artist-ul.

Un rol foarte important pentru frumusețea tenului îl are ritualul de demachiere. O soluție naturală: seara, înainte de culcare, lasă într-un vas puțin apă, câteva frunze de pătrunjel și o felie de lămâie. Dimineața, aplică această loțiune pe față, cu ajutorul unei dischete demachiante și las-o să se usuce.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Călin Georgescu: Noul Hate pentru clasa politică sau meteoritul electoral care a lovit România?

Călin Georgescu nu este doar o surpriză a alegerilor, ci și o anomalie electorală care zguduie percepțiile tradiționale despre ce vrea să fie un...

Rezultate fără precedent în istoria prezidențialelor din România

Independentul Călin Georgescu dă peste cap sondajele și campaniile tradiționale, surclasând toate partidele După numărarea a 95% din secțiile de votare, rezultatul este unul pe...

Mircea Geoană se retrage din politică: Cred că trebuie să îţi pui ghetele în cui, într-un anumit moment

Geoană a subliniat că votul exprimat reflectă o "furie" împotriva sistemului actual de partide Candidatul independent la alegerile prezidențiale, Mircea Geoană, a reacționat duminică seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă