19.1 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialConferinta Interregionala:„Inovarea și revitalizarea mediului rural”

Conferinta Interregionala:„Inovarea și revitalizarea mediului rural”

S.C. CORTECH MED S.R.Lîn calitate de beneficiar, împreună cu S.C. INDUSTRIAL EUROSTAR S.L.R, S.C. DECORSIM S.R.L si S.C. EGREGOR MARKETING S.R.L. în calitate de parteneri, implementează, începând cu 30.05.2014-30.09.2015, proiectul POSDRU „Inovarea și revitalizarea mediului rural” ID 126607.

Proiectul propune un set de activități integrate care vizează informarea și consilierea profesională, dezvoltarea și furnizarea programelor de formare profesională, mediere și asistență și consiliere pentru demararea unei afaceri în mediul rural din regiunile de implementare.

Inițiativa va diversifica opțiunile de angajare în domenii non-agricole și va reduce ocuparea în agricultura de subzistență.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, iar proiectul se afla în a XV-a lună de implementare. Acesta este cofinanțat prin Fondul Social European (FSE).

Obiectivele generale ale proiectului sunt dezvoltarea resurselor umane și creșterea ocupării forței de muncă în mediul rural prin valorificarea potențialului resurselor umane și promovarea mobilității ocupaționale și geografice a forței de muncă pentru un grup țintă de 750 persoane din mediul rural, din Regiunea București-Ilfov (550 persoane ) și Regiunea Centru (200 persoane).

Grup Țintă:

  • 260 persoane în căutarea unui loc de muncă;

  • 170 persoane inactive;

  • 100 persoane ocupate în agricultura de subzistență;

  • 60 șomeri tineri;

  • 50 șomeri de lunga durata;

  • 40 șomeri din orice categorie;

  • 50 angajați în mediul rural;

  • 15 manageri din mediul rural.

Persoanele aparținând grupului țintă din regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov si Centru (Alba-Iulia, Sibiu, Targu Mures) .

Această activitate este adresată persoanelor care au domiciliul sau reședința în zonele rurale, cu precădere persoanelor nou intrate pe piața muncii în vederea facilitării mobilității lor ocupaționale.

Prin această activitate beneficiarii vor fi instruiți cu privire la tehnicile de prezentare și abordare a unui potențial angajator și vor fi îndreptați spre locuri de muncă vacante din regiunile de implementare.

Cursuri de formare / calificare profesională oferite în cadrul proiectului:

  • Manichiurist-pedichiurist

  • Îngrijitoare bătrâni la domiciliu

  • Pavator

  • Electrician

  • Ospătar

  • Lucrator hotelier

  • Manager resurse umane

  • Competențe antreprenoriale

 

Dezvoltarea resurselor umane pentru integrarea durabilă pe piața muncii se realizează prin promovarea învățării continue și dezvoltarea sistemelor de educație și formare, de asigurare a compețențelor cheie și a corelării acestora cu cerințele pieței muncii, creșterea oportunităților de ocupare în domenii non agricole, mobilitate ocupațională, dar și promovarea culturii antreprenoriale, consilierea profesională și furnizarea de servicii de mediere, acestea având efecte pe termen lung pe piața muncii. Este necesar ca populația din mediul rural din regiunile de implementare să beneficieze de formare profesională adaptată nevoilor lor și să fie instruită pentru a dobândi competențele solicitate în acest moment de mediul economic regional și de evoluția în perspectiva economiei românești.

Rezultatul contribuie la reducerea şomajului prin atragerea şi menţinerea pe piaţa muncii a celor ce fac parte din grupul ţintă.

Persoană de contact:

dorinscutarasu@me.com dorin@ruralposdru.ro

Cele mai citite

S-a stins din viață deputata PSD Simona-Maya Teodoroiu, fostă judecătoare la Curtea Constituțională a României

Deputata PSD Simona-Maya Teodoroiu, fostă judecătoare la Curtea Constituțională a României (CCR), a murit, a anunțat senatorul PSD Laura Moagher marți seară. Moagher a...

2025, un an plin de incertitudini economice: Inflația, dobânzile și creșterea mondială, sub semnul întrebării

Anul 2025 este privit cu precauție de experți, care anticipează un climat economic marcat de incertitudini majore, potrivit concluziilor celei de-a 19-a ediții a...

Un atac rusesc asupra orașului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni și a rănit alți 18

Cel puţin trei civili au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi într-un atac cu rachete şi drone explozive ruseşti lansat asupra oraşului...
Ultima oră
Pe aceeași temă