Când vine vorba de paste, sigur nu are sens să îți spunem că există mii și mii de rețete și combinații pe care poți să le faci ca să îți iasă niște mâncăruri delicioase.
Există mai multe feluri de paste, iar toate acestea se pot găti cu mai multe feluri de ingrediente. De la peşte, fructe de mare, legume, fructe normale, carne, tot felul de condimente, până la sosuri, creme, paste, tocăniţe, iar lista poate continua la nesfârșit.
Pentru astăzi îți propunem o rețetă mai light de spaghete în sos de brânză cu busuioc, asta pentru că uneori e bine să mai excludem și carnea de la mesele principale.
De ce ai nevoie? (pentru 2 porții)
200 grame spaghete
1 brânzica topită la tub
2 căței usturoi
Busuioc uscat
Piper
Sare
Zahăr
Ulei de măsline
1 lingură smântâna normală
5 linguri de smântâna pentru gătit
Modul de preparare:
În primul rând vei pune spaghetele la fiert (le lași atâta timp cât scrie pe cutie), după care începi să preparăm sosul.
Usturoiul îl vei toca mărunt (de preferat cu cuțitul, pentru că așa își păstrează mai multe dintre atribuțiile sale benefice), după care îl pui la călit într-o tigaie, în ulei de măsline încins.
După ce începi să simți aroma de usturoi, iei tigaia de pe foc și adaugi lingura de smântână normală și cele 5 linguri de smântâna pentru gătit, condimentezi cu sare și piper, arunci câteva fire de zahăr, presari busuioc uscat și pui toată brânza în compoziție.
Cu o lingură de lemn amesteci foarte bine și mai pui din nou tigaia pe foc pentru aproximativ 1 minut.
Spaghetele se servesc calde, cu sos alb de brânză deasupra și la alegere, poți să ornezi cu pătrunjel.