13.4 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialPrognoza meteo pentru joi. Cum va fi vremea în țară și în...

Prognoza meteo pentru joi. Cum va fi vremea în țară și în Capitală

Meteorologii anunță că joi canicula va persista în cea mai mare parte a Munteniei şi a Olteniei, dar şi în jumãtatea de sud a Moldove,i zone unde temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi.

Citește și: 11 trucuri neobișnuite pentru combaterea efectelor CANICULEI

Instabilitatea atmosfericã se va accentua în cursul nopţii de miercuri spre joi (8/9 iulie) în regiunile din vestul şi nord-vestul ţãrii. Local vor fi intensificãri ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie, frecvente descãrcãri electrice, cãderi de grindinã şi averse ce izolat pot avea caracter torenţial. Astfel de fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de joi local în centru şi în est, precum şi în zonele montane, iar seara şi în sud şi sud-est, potrivit Agenției Naționale de Meteorologie (ANM). 

În București, temperaturile vor scădea. Ziua de mâine îi va întâmpina pe bucureșteni cu temperaturi cuprinse între 15°C si 28°C.  Ziua de poimâine aduce temperaturi cuprinse intre 14°C si 27°C.

Citește și: Meteo. COD roșu de CANICULĂ: Care sunt județele afectate de avertizarea meteorologilor

Meteorologii eu emis, miercuri, un cod roșu de caniculă pentru judeţele Arad şi Bihor, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 38…39 de grade, apropiindu-se de recordurile absolute de temperatură ale regiunii. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă