15.5 C
București
joi, 9 ianuarie 2025
AcasăSpecialRăsfăţ culinar de vară. Salată cu tofu, servită în coajă de pepene...

Răsfăţ culinar de vară. Salată cu tofu, servită în coajă de pepene roşu

Salata cu tofu, servită în coajă de pepene roşu, este delicioasă şi aspectuoasă, perfectă pentru un prânz cu partenerul(a) sau cu o persoană dragă, în zilele calde de vară. După reţeta sugerată de popsugar.com, salata se pregăteşte repede şi fără efort.

Ingrediente pentru tofu

  • 400 g de tofu tare
  • două linguri cu tamari (sos de soia mai gros)
  • o jumătate de linguriţă cu ghimbir
  • o jumătate de linguriţă cu pudră de usturoi

Citeşte şi: Reţetă pentru un prânz delicios şi hrănitor la serviciu sau în călătorie: Wrap cu carne de curcan

Ingrediente pentru salată

  • un pepene roşu mic, tăiat în două părţi egale, cu miezul scos şi tăiat în cuburi
  • o legătură de salată, ruptă în bucăţi mici
  • doi castraveţi mici, mărunţiţi
  • 100 g de roşii cherry, tăiate în jumătate
  • o jumătate de ardei galben, mărunţit
  • două linguriţe cu nuci de pin (opţional)

Citeşte şi: Reţetă pentru o masă delicioasă: Salata confetti cu creveţi

Ingrediente pentru dressing

  • 200 g de cuburi de pepene
  • două linguri cu mentă proaspătă
  • o lingură cu ulei de măsline
  • două linguri cu oţet balsamic
  • un vârf de cuţit cu sare

Citeşte şi: Prânz sățios și hrănitor: Paste rigatoni cu legume și stafide aurii

Mod de pregătire

Se presează tofu, ca să se scurgă lichidul, după care se taie în fâşii subţiri, care se pun într-un bol din sticlă. Se adaugă tamari, ghimbirul şi pudra de usturoi. Se amestecă uşor, astfel încât condimentele să acopere fiecare bucată de tofu. Se acoperă cu folie şi se pune în frigider, la marinat.

Într-un blender, se pasează o treime din cantitatea de pepene, cu menta, uleiul de măsline, oţetul balsamic şi sarea.

Într-un bol, se amestecă salata, castraveţii, roşiile cherry, ardeiul galben şi pepenele rămas.

În final, se umple pe jumătate fiecare coajă de pepene, cu salată, tofu şi din nou salată. Se toarnă jumătate din cantitatea de dressing, după care se mai adaugă tofu. Se decorează cu nuci de pin, opţional. 

 

 

Cele mai citite

Dueluri interesante pentru românce la Australian Open! Begu vs. Ruse și Todoni cu o misiune dificilă împotriva lui Zheng

Tragerea la sorți a tabloului principal de la Australian Open a adus confruntări captivante pentru reprezentantele României, incluzând un duel direct între Irina Begu...

Incendiile, cea mai mare amenințare pentru locuințele din România: despăgubiri record

Cea mai mare despăgubire acordată pentru un incendiu a depășit suma de 422.000 de euro Incendiile continuă să ocupe primul loc în clasamentul riscurilor care...

Ghidul complet al simbolurilor de pe etichetele detergenților profesionali

Detergenții profesionali sunt esențiali în activitățile de curățenie din diverse domenii, de la spitale și unități de alimentație publică, până la hoteluri și...
Ultima oră
Pe aceeași temă