Vinul este cunoscut pentru calităţile sale şi consumat în cantităţi moderate poate contribui la sănătatea organismului nostru. Este recomandat în special vinul roşu pentru beneficiile pe care le poate aduce sănătăţii noastre. Nu este doar un stimulent al conversaţiilor şi un bun liant social, vinul este un răsfăţ pentru organism şi minte. Consumat în cantităţi moderate poate avea efecte benefice asupra sănătăţii noastre.
1. Protejează inima
Vinul roşu conţine polifenoli ce protejează inima şi scade riscul bolilor cardiovasculare cu până la 40%, conform cercetătorilor de la Harvard. De asemenea, are un rol important în menţinerea şi flexibilitatea vaselor de sânge.
2. Creşte capacitatea cerebrală
Consumat în cantităţi moderate, vinul roşu poate reduce apariţia unor boli precum Alzheimer sau alte forme de demenţă.
3. Contribuie la un somn liniştit
Dacă ai probleme cu somnul şi nu poţi adormi sau eşti mult prea stresat după o zi încărcată atunci poţi consuma un pahar de vin roşu, seara înainte de culcare. Datorită antioxidanţilor pe care îi conţine vinul, te ajută să adormi mult mai uşor.
4. Resveratrolul, un aliat puternic
Resveratrolul se găseşte în anumite soiuri de vin roşu şi este un puternic antioxidant care combate obezitatea, duce la creşterea colesterolului bun şi previne proliferarea celulelor bolnave.
5. Stimulează digestia
Polifenolul care se regăseşte în vin acţionează ca un bun pansament gastric şi stimulează digestia. Această substanţă are rolul de a relaxa muşchii stomacului în timpul digestiei şi să ajute la buna digestie a alimentelor.