Ne sunt cunoscuţi „fluturaşii din stomac” atunci când ne place de cineva şi deja ştim că atunci când ne îndrăgostim suntem mai binedispuşi şi mai zâmbitori. Schimbările la nivel emoţional sunt evidente, dar ce se întamplă cu corpul nostru atunci când cădem în capcana iubirii?
1. Atunci când ne îndrăgostim, ne scade tensiunea arterială. De asemenea, există modificări la nivel hormonal.
Într-un studiu în care au fost evaluaţi „victimele” lui Cupidon, a arătat că aceştia pierd o oră de somn pe noapte. Motivul? Gândindu-te la lucrurile pe care ţi le doreşti te pot ţine treaz toată noaptea.
2. Iubirea activează aceiaşi neurotransmităţori ca şi în cazul pastilelor împotriva durerii, conform Universităţii Stanford.
Când eşti împreună cu iubitul tău, creierul eliberează oxitocină (supranumit şi hormonul iubirii), care ne poate afecta memoria. Din cauza aceasta suntem atât de absenţi şi cu capul în nori când ne îndrăgostim.
3. Se pare că nu ne putem abţine de a deveni isterice atunci când ne vedem iubitul vorbind cu o altă femeie. Un studiu recent făcut de Florida State University a demonstrat că iubirea ne poate transforma într-o persoană foarte protectivă şi posesivă.
4. American Psychological Association, a făcut un studiu pe studenţi. Aceştia trebuiau să scrie un eseu despre iubire şi mai apoi să guste din diferite mâncăruri. În ciuda mâncărurilor pe care le-au gustat, aceştia au zis că totul are un gust mai dulce.
5. Când o femeie este atrasă de un bărbat, adesea vorbeşte pe un ton piţigăiat, conform unui studiu publicat în Journal of Evolutionary Psycology
6. Cercetătorii au găsit o corelaţie dintre cuplurile fericite şi oase mai puternice. Se pare că fericirea din cuplu ne poate influenţa sistemul osos într-un mod pozitiv.