Sangria cu pepene roşu, portocală şi coacăze este o băutură delicioasă şi răcoritoare, perfectă pentru petrecerile între adulţi din zilele calde de vară.
Ingrediente
- un pepene roşu de aproximativ 2,4 kg, curăţat de coajă şi sâmburi şi tăiat în cuburi medii
- 750 ml de vin alb sec
- 200 ml de vodka
Citeşte şi: Desert rapid de vară, contra caniculei: Tort din pepene roşu cu frişcă şi migdale
- 100 ml de lichior cu aromă de portocale
- 100 ml de sirop de căpşuni (sau siropul preferat)
- un lime de mărime medie, tăiat în patru
- o portocală, tăiată în felii groase
- 200 g de coacăze proaspete
Citeşte şi: Răsfăţ culinar de vară. Salată cu tofu, servită în coajă de pepene roşu
Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale băuturii.
Mod de pregătire
Într-un blender, se pun 1,8 kg de cuburi de pepene. Se amestecă până când se formează suc. Se strecoară sucul într-un cofer mare.
Se adaugă vinul, vodka, lichiorul şi siropul. Se amestecă bine.
Se adaugă cuburile de pepene rămase, coacăzele, feliile de lime şi de portocală.
Se dă la frigider pentru cel puţin patru ore înainte de servire.