Ne bucurăm de vară şi de ceea ce ne oferă aceasta, cu o singură excepţie: insectele. Fără să ne dorim, se pare că şi insectele sunt fanele acestui anotimp, aşa că trebuie să ştim cum să ne protejăm de ele şi să tratăm eventualele muşcături. Cu toate că poţi găsi prin diferite farmacii soluţii şi creme pentru muşcături de insecte, există produse naturale care îţi garantează eficacitatea.
1. Uleiurile esenţiale
Uleiurile de lavandă sau cocos pot atenua durerile şi mâncărimile provocate de insecte. În mod special, uleiul din arbore de ceai are efect antibacterian ceea ce poate preveni eventualele infecţii. Dacă uleiul este prea concentrat, îl poţi dilua cu apă.
2. Miere
Mierea are proprietăţi antiinflamatoare şi poate reduce mâncărimile de la nivelul pielii.
3. Lapte şi apă
Această tehnică este preferata doctorului Schultz. Amestecă părţi egale de lapte degresat şi apă, mai apoi înmoaie o cârpă moale în lichidul obţinut şi aplic-o pe piele.
4. Zeamă de lămâie
Zeama de lămâie are efect antibacterian. De asemenea, te scapă de mâncărimi. Dacă alegi această variantă, asigură-te că nu eşti expus la soare deoarece zeama de lămâie poate contribui la arsurile solare.
5. Busuioc
Locul acestui condiment nu este numai în bucătărie. Frunzele busuiocului conţin chimicale care creează senzaţia de prospeţime, similar cu mentolul din pasta de dinţi. Aplică câteva frunzuliţe pe locul muşcăturii.
6. Oţet
Oţetul este un remediu natural împotriva mâncărimilor datorită nivelului de acid pe care îl conţine. Tamponează cu oţet locurile în care ai fost muşcată sau dacă ai răni pe tot corpul, poţi adăuga două ceşti de oţet în apă călduţă în care faci baie.