0.6 C
București
duminică, 17 noiembrie 2024
AcasăGDPR8 metode de contracepție

8 metode de contracepție

Când vine vorba despre măsurile de protecție pe care trebuie să le iei atunci când întreții sau îți dorești să întreții relații sexuale, ar fi bine să ai în vedere mai multe aspecte. La fel cum este bine să și cunoști mai multe metode de contracepție, astfel încât să ai de unde alege ceea ce te satisface sau te ajută pe tine.

 Fie că e vorba despre bolile cu transmitere sexuală sau evitarea unei sarcini nedorite, există tot felul de metode contraceptive care te pot ajuta și asigura în procentaje destul de mari.

 Ce metode de contracepţie există?

 1.  Prezervativul masculin

 Această metodă este poate cea mai folosită și cunoscută metodă de contracepție. Prezervativul din latex împiedică sperma să pătrundă în organismul femeii, astfel se evită o sarcină nedorită. De asemenea, prezervativul te protejează de bolile cu transmitere sexuală.

 2. Prezervativul feminin

 Arată ca o pungă subțire din plastic și se așează în interiorul vaginului cu 8 ore înainte de a întreține relații sexuale. Poate acesta este un aspect negativ sau un dezavantaj, pentru că mereu trebuie să premeditezi dacă se va întâmpla sau nu, astfel încât să poți folosi prezervativul din timp.

 Chiar dacă transmite căldură corporală mai bine decât prezervativul masculin, cel feminin are o eficiență mai scăzută.

 3. Spermicidul

 Spermicidele pot fi sub formă de cremă, spumă, gel sau folie, care se întroduc în vagin înaintea actului sexual.  Dacă alegi varianta cu spermicidele, este recomandat ca pe lângă, să mai folosești și altă metodă contraceptive. De asemenea, anumite spermicide se introduce cu 30 de minute înaintea actului sexual.

 4. Buretele contraceptiv

 Este un dispozitiv rotund, spongios, care se introduce în vagin cu 24  de oră înaintea actului sexual. Înainte de a fi introdus, se umezește cu apă, iar după terminarea contactului sexual, buretele se menține înăuntrul vaginului timp de 6 ore.

 Acesta nu te protejează de bolile cu transmitere sexuală.

 5. Diafragma

 Este o cupolă circulară din latex, care se introduce în vagin înaintea actului sexual. Aceasta se folosește împreună cu un spermicid. 

 Dezavantajele diafragmei constă în faptul că aceasta nu te protejează de bolile cu transmitere sexuală și trebuie montată de către un medic.

 6. Pilula contraceptivă

 Este o altă metodă foarte comună de contracepție, iar în general o adoptă femeiele care au o viață sexual regulate și cu același partener. Pilulele nu te protejează de bolile cu transmitere sexuală, în schimb, sunt mai eficiente decât alte metode de contracepție.

 Pilulele se iau în funcție de un orar și necesită prescripție de la doctor.

 7.  Injecția contraceptivă

 Pentru cei care se află într-o relație serioasă, metoda  injecției este mai sigură decât pilula contraceptivă. Aceasta are un efect ce durează 3 luni, deci 4 injecții pe an oferă o protecţie efectivă.

 8.  Inelul vaginal

 Este din plastic și se introduce în interiorul vaginului. De asemenea, trebuie schimbat o dată pe lună.

Cele mai citite

Hezbollah a lovit o sinagogă din orașul israelian Haifa

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că o sinagogă a fost lovită de o salvă "semnificativă" de rachete lansate de mişcarea islamistă libaneză Hezbollah asupra...

Infotrafic: Avertisment de ceață densă în 14 județe ale țării

ANM a emis mai multe coduri galbene de ceață densă, ghețuș și chiciură Centrul Infotrafic a transmis, printr-un comunicat, că „Se circulă în condiţii de...

Sporuri și zile de repaus, dacă lucrezi în weekend

Aceste drepturi sunt obligatorii și includ atât un spor salarial, cât și repaus săptămânal de 48 de ore consecutive Angajații care desfășoară activități în weekend...
Ultima oră
Pe aceeași temă