De fiecare dată când ai musafiri și vrei să îi servești și cu mâncare, dar nu ai destul timp la dispoziție sau ai rămas în până de ideei, gustările reci reprezintă soluția ideală. Iar dacă vrei totuși să impresionezi cât de cât și nu doar să tai niște mezeluri pe care să le aranjezi pe un platou, îți propunem o salată rece de paste cu ciuperci și șuncă.
Pentru a pregăti o salată de minim 5 porții, ai nevoie de:
1 pungă de paste de 400 grame
1 ou
200 grame de șuncă
2 conserve de ciuperci
1 iaurt simplu
Sare
Piper
Zahăr (la alegere)
1 legătură pătrunjel proaspăt pentru ornate
Modul de preparare:
Prima oară vei pune pastele la fiert (după ce apa dă în clocot, pui pastele și le lași la fiert între 8 și 12 minute, în funcție de tipul de paste pe care l-ai ales – vezi instrucțiunile pe pungă), după care, între timp începi să faci maioneza, pentru că e mult mai sănătoasă și chiar mai delicioasă dacă e făcută în casă.
După ce ai terminat de făcut maioneza, vei tăia sunca în cubulețe, la fel și ciupercile, în felii mici. Tot ce ai tăiat și ai preparat le vei pune într-un castron mai mare, împreună cu pastele care s-au fiert, adaugi iaurtul, amesteci bine toată compoziția, pui sare și piper după gust, după care, dacă vrei să îi dai o tentă ușoară "de dulce”, poți să presari niște firicele de zahăr.
Castronul cu paste îl vei ține la rece, iar când vei servi în farfurii salata, poți să ornezi cu pătrunjel proaspăt. Poftă bună!
Șunca pe care o alegi pentru această salată, ar fi bine să fie una slabă, tocmai pentru că se mănâncă în starea ei crudă.
Maioneza este de preferat să fie făcută în casă. E mai sănătoasă și are și un gust mai bun.
Salata de paste e varianta ideală de a-ți servi invitații cu o mâncare rapidă și nu îți dă prea mari bătăi de cap.