Regia Autonomă de Transport București (RATB) va asigura în continuare transportul public, cheltuielile necesare funcţionării putând fi acoperite de subvenţia lunară primită de la Primăria Municipiului București (PMB), a declarat marţi, directorul comercial al RATB, Ileana Savu, relatează Mediafax.
Savu a subliniat în acest moment nu este pusă în pericol funcţionarea serviciului public de transport asigurat de RATB.
Astfel, Ileana Savu a precizat că, în condițiile în care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a instituit popriri pe conturile de încasări ale RATB, regia își va putea acoperi cheltuielile de funcționare din subvenţia primită de la PMB în fiecare lună.
Citește și: ANAF a BLOCAT conturile RATB. Reacţia Regiei
Pe de altă parte, directorul comercial de la RATB a precizat că reprezentanţii regiei încearcă să găsească soluţii pentru eşalonarea datoriei și ieşirea din acest impas, explicând că debitul calculat de ANAF este deja contestat în instanţă, însă, în conformitate cu Codul fiscal, nu se suspendă aplicarea popririi în ce priveşte debitul fiscal.
ANAF a instituit propriri pe conturile Societăţii Române de Televiziune (SRTv) şi ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) pentru recuperarea datoriilor, urmând toţi marii contribuabili datornici la bugetul de stat, a anunţat marţi autoritatea.
Reprezentanţii RATB au transmis, într-un comunicat de marţi, că datoria instituţiei era, luni, de peste 272 de milioane de lei, iar debitul calculat de ANAF a fost contestat în instanţă, fiind în faza de recurs.
RATB a precizat că a luat la cunoştinţă despre documentul emis de ANAF, prin care s-a luat măsura indisponibilizării sumelor existente în conturile bancare ale RATB, precum şi a sumelor care urmează a fi obţinute din încasările zilnice.
Sursa citată a precizat că luni datoria înregistrată era de 272.431.800 lei, suma ce provine din taxa pe valoarea adăugată, care include şi subvenţia acordată beneficiarilor de gratuităţi şi reduceri (pensionari, elevi, studenţi), în conformitate cu Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr 139/2006, pentru perioada septembrie 2007- martie 2013.
„În prezent, acest debit calculat de ANAF este contestat în instanţă de către RATB, aflându-se în faza de recurs”, se mai arăta în comunicat.