La fel ca şi în cazul articolelor vestimentare, accesoriile trebuie să ne evidenţieze atuurile şi să ne pună în valoare. Când vine vorba despre cercei, este bine să ţinem cont de forma feţei noastre pentru a face alegerea potrivită.
Forma feţei
Există 6 forme de bază ale feţei: Inimă, lungă, ovală, triunghiulară, pătrată şi rotundă. Fiecare tip de formă are un anumit model de cercei cu care se completează cel mai bine.
Formă de inimă
Dacă te identifici cu această formă, adică cu fruntea şi obrajii laţi şi bărbia îngustă, cerceii în formă de lacrimă sau cei triunghiulari îţi sunt cei potriviţi. Având în vedere că acest tip de cercei sunt mai laţi în zona inferioară, echilibrează bărbia cu fruntea şi obrajii. Poţi alege cercei în formă de lacrimă cu diferite modele, în funcţie de ceea ce îţi place. Evită cerceii mici.
Formă lungă
Faţa lungă are o bărbie mai proeminentă şi fruntea are cam aceeaşi dimensiune cu obrajii şi maxilarul. În materie de cercei evită-i pe cei lungi şi încearcă-i pe cei micuţi, în diferite forme sau culori.
Forma ovală
Dacă ai faţa ovală, te numeri printre norocoase. Acest tip de formă este simetric, bine proporţionat şi echilibrat. Asta înseamnă că poţi purta orice model de cercei. (rotunzi, în formă de lacrimă, lungi, tip buton, şerpuiţi).
Forma triunghiulară
Forma triunghiulară este caracterizată printr-o frunte îngustă şi linia maxilarului mai lată. În cazul tău, varianta ideală sunt cerceii care îţi estompeză din ascuţimea feţei, aşadar alege-i pe cei mari şi ovali sau mici şi circulari
Forma pătrată
Dacă te indentifici cu această fizionomie, înseamnă că ai maxilarul lat şi bărbia mai proeminentă. În cazul tău, sunt de preferat cerceii cu forme rotunde pentru a „îmblânzi” laturile colţuroase ale feţei. De asemenea, poţi opta pentru varianta lungă a cerceilor.
Forma rotundă
Forma feţei rotundă, vorbeşte de la sine. Această fizionomie presupune o bărbie rotundă, aceeaşi lungime cât şi lăţime a feţei. Pentru tine sunt recomandaţi cerceii alungiţi sau cele cu forme geometrice.