5.4 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăSpecialRefugiată din Siria, caut soț pe Facebook

Refugiată din Siria, caut soț pe Facebook

"Refugiate siriene petru căsătorie". Acesta este numele dat unei pagini pe Facebook, destinată bărbaților care doresc să se căsătorească. Succesul a fost neașteptat. Peste 15.000 de ”like-uri”, în numai cinci zile de când aceasta a fost creată. Însă,"Refugiate siriene petru căsătorie" a dispărut de pe rețeaua socială, pagina fiind ștearsă, informează cotidianul spaniol, El Mundo.

"Divorțată, 26 de ani, din Siria, musulmană cu văl, care locuiește în Egipt ". Este unul din anunțurile care au apărut pe pagină. Informații suplimentare: "sunt nefericită în casa în care trăiesc", "caut pe cineva cinstit și serios, care poate să aibă grijă de mine și de fiul meu".

Apariția acestor site-uri răspunde unei cereri tot mai mari în multe țări arabe.

Pagina nu a oferit informații suplimentare și nici nu a răspuns la mesaje. Deși există îndoieli cu privire la originea sa, nu este un secret faptul că traficul de refugiați din Siria a crescut de la începutul conflictului din această țară, în martie 2011. Desi această pagină a fost ștearsă, altele continuă să se deschidă în alte rețele. Aici apar portretele unor tinere machiat strident sau fotografiile unor adolescente, în fața unor corturi care poartă însemnul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați ( UNHCR ), care sunt, de regulă, sunt amplasate în zonele în care se află refugiați sirieni.

Profit din suferință

"Cea mai răspândită metodă de a găsi o astfel de femeie este prin contactul cu localnicii", spune Ana Maria Luca, o ziaristă care a publicat mai multe articole cu privire la situația sirienilor din Liban.

Ana Maria Luca spune că intermediarii pot fi șoferii de taxi sau alți refugiații sirieni care au nevoie de bani. Există însă și angajați ai unor ONG-urilor implicați în astfel de afaceri, așa cum rezultă dintr-un studiu Human Rights Watch (HRW). Acești intermediari caută, de obicei, fete sub 16 sau 17 ani, pentru clienții lor.

"Am cunoscut o tânără din Siria care a refuzat să mai lucreze pentru un ONG în Liban, când a aflat despre ce este vorba”, susține ziarista. Finanțatorul, un om de afaceri bogat din Arabia Saudită, a amenințat că nu va mai face donații dacă nu beneficiază de favoruri sexuale din partea adolescentelor care au primit ajutorul ONG-ului.

Comisariatul ONU pentru refugiaţi a anunțat în luna martie că numărul refugiaţilor sirieni înregistraţi în Liban a depăşit un milion de persoane. Astfel, numărul refugiaţilor sirieni reprezintă în prezent un sfert din populaţia Libanului. Se estimează însă că, în total, numărul refugiaților sirieni este de nouă milioane de persoane și că cu patru milioane de copii sunt prinși în mijlocul războiui civil.

 

Cele mai citite

Raport ASF: Piața asigurărilor din România a crescut cu 11% în primele nouă luni din 2024

Valoarea totală a indemnizațiilor brute plătite s-a ridicat la 8 miliarde lei, din care 82% au fost aferente asigurărilor generale Volumul total al activității de...

Sorin Grindeanu anunță finalizarea și punerea în trafic a încă 250 km de drum de mare viteză în 2025

În prezent, România beneficiază de o rețea rutieră de mare viteză de 1.280 km Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că România continuă să accelereze...

SUA: Băncile mari dau în judecată Rezerva Federală pentru teste de rezistență controversate

Marți, băncile importante și grupurile de afaceri au intentat un proces împotriva Rezervei Federale (Fed), acuzând că testele anuale de rezistență aplicate marilor instituții...
Ultima oră
Pe aceeași temă