18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialInfractorii fac averi din metoda ”Accidentul”. Verificați fiecare apel alarmat

Infractorii fac averi din metoda ”Accidentul”. Verificați fiecare apel alarmat

Sume impresionante de bani, bijuterii și telefoane au fost confiscate, joi, de polițiștii de la Direcția de Operațiuni Speciale de la membrii unei grupări specializată în înșelăciuni prin metoda ”Accidentul”. Sub pretextul că sunt rude implicate în accidente rutiere cu victime, infractorii îi determinau pe cei păcăliți să le transmită diverse sume de bani. 10 persoane erau implicate în acest caz.

”Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cursul zilei de ieri, atât pe raza municipiului Bucureşti cât şi în judeţul Giurgiu, poliţiştii Capitalei au identificat şi ridicat mai multe telefoane mobile şi cartele SIM.

Totodată, au fost ridicate bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 10.000 lei, precum şi sumele de 4.000 de euro, 3.400 de lei şi 320 de dolari americani”, informeaă IGPR

Poliţiştii bucureşteni au stabilit faptul că grupul infracţional este format din şase bărbaţi şi patru femei, cu vârste cuprinse între 21 şi 54 de ani, bănuiţi de săvârşirea a 13 infracţiuni de înşelăciune, trei dintre acestea fiind rămase în formă de tentativă.

Prejudiciul total a fost estimat la suma de 94.000 de lei, recuperat parţial de poliţiştii bucureşteni.

Cercetările sunt continuate de judiciariştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, precum şi tentativă la înşelăciune, cu patru bănuiţi în stare de reţinere, patru arestaţi în altă cauză şi doi dintre cei în cauză în stare de libertate.

Nu trimiteți bani până nu verificați apelurile

Pentru evitarea apariţiei unor astfel de situaţii, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti vă recomandă să nu vă lăsaţi impresionaţi de persoanele necunoscute care vă apelează telefonic şi vă transmit mesaje, aparent, din partea celor dragi, în scopul de a vă înşela.

Astfel, în cazul în care sunteţi contactat de persoane ce se recomandă a fi cunoscuţi însă nu vă apelează de pe un număr ştiut de dumneavoastră, verificaţi veridicitatea informaţiilor prezentate. Reţineţi numărul de telefon de pe care aţi fost apelați, în vederea transmiterii acestuia către poliţişti.

Totodată, nu comunicaţi telefonic informaţii personale sau confidenţiale, precum codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor deţinute şi nici nu daţi curs invitaţiei de a plăti diferite sume de bani prin transferuri bancare sau de a cumpăra cartele preplătite.

Dacă vă regăsiţi într-o astfel de situaţie, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau prezentaţi-vă la cea mai apropiată secţie de poliţie pentru lămurirea situaţiei de fapt şi pentru comunicarea datelor cunoscute.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă