16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăLifestyleFinala Ligii Campionilor 2015 va avea loc pe Stadionul Olimpic din Berlin

Finala Ligii Campionilor 2015 va avea loc pe Stadionul Olimpic din Berlin

Stadionul Olimpic din Berlin va găzdui finala viitoarei ediții a Ligii Campionilor, care va avea loc pe 6 iunie 2015. Este pentru a doua oară în ultimii ani când evenimentul este organizat în Germania, după finala din 2012, de pe stadionul lui Bayern Munchen.

UEFA anunță pe site-ul oficial că Berlinul va fi următoarea gazdă a celei mai importante finale din fotbalul european. Cu toate că la începuturi avea o capacitate de 100.000 locuri, aceasta a fost redusă, iar în finala din 2015 vor fi disponibile doar 74,244 locuri, ceea ce oricum menține stadionul printre cele mai mari din Europa.

A găzduit o serie de meciuri importante din istoria fotbalului, însă arena este una multifuncțională, aici fiind practicate mai multe sporturi de-a lungul timpului. Cele mai importante meciuri sunt cele de la Cupa Mondială din 2006, organizată în Germania, când, la Berlin, s-au disputat sfertul Germania – Argentina și finala Italia – Franța, câștigată de peninsulari.

Naționala Germaniei a disputat peste 30 de meciuri pe acest stadion. Unul dintre meciurile cu cel mai neașteptat rezultat fiind partida cu Suedia, din preliminariile CM 2014, când deși conduceau cu 4-0, nemții s-au văzut egalați, ca scorul final să fie 4-4.

Un eveniment major, din afara sferei fotbalului, a fost Campionatul Mondial de Atletism, din 2009.

Olympiastadion este totodată casa clubului de fotbal Herta Berlin, începând cu 1963. Stadionul a trecut printr-un amplu proces de renovare înaintea CM 2006.

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă