17.8 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăAldineMartin Schulz salută rezultatele preliminare ale alegerilor din Olanda

Martin Schulz salută rezultatele preliminare ale alegerilor din Olanda

Martin Schulz, candidat pentru funcția de președinte al Comisiei Europene din partea Partidului Socialist European, a salutat rezultatele preliminare ale alegerile pentru Europarlamentare, care au s-au desfășurat în Olanda. Partidul populist Geert Wilders a înregistrat rezultate dezamăgitoare.

"Haideţi să fim acum cu toţii olandezi", a îndemnat Schulz, într-o întâlnire cu alegătorii la Villeurbanne, în estul Franţei. 

"Trebuie să ne mobilizăm duminică şi să urmăm exemplul Olandei în cazul domnului Wilders, al cărui partid era creditat, potrivit sondajelor, cu 21 la sută din intenţiile de vot, însă a obţinut în final doar 12 la sută (…). Dacă ne vom mobiliza, vom înfrânge Frontul Naţional duminică", în Franţa, a subliniat preşedintele actual al Parlamentului European, potrivit Mediafax.

Geert Wilders a încheiat o alianţă cu Frontul Naţional (FN) francez al lui Marine Le Pen şi speră să se alieze, după alegeri, cu alte mişcări eurosceptice, pentru a forma un grup parlamentear puternic.

Potrivit unui sondaj realizat de Ipsos la ieşirea de la urnele de vot din Olanda, partidul lui Geert Wilders (PVV) este creditat doar cu 12,2% din voturi, faţă de 17% în urmă cu cinci ani, ceea ce se traduce în trei locuri în PE, faţă de cele cinci mandate obţinute în 2009.

"Sondajele realizate la ieşirea de la urne sunt dezamăgitoare", a recunoscut Geert Wilders, adresându-se susţinătorilor săi, încruntaţi, adunaţi într-un bar la periferia oraşului Haga.

El şi-a exprimat regretul faţă de rata de participare scăzută (37%), care l-a penalizat, fără îndoială. "Două-trei persoane au preferat să stea acasă", a ironizat el.

"PVV va continua lupta la Bruxelles, iar începând de mâine vom vom încerca să colaborăm cu alte partide europene", a declarat Geert Wilders.

Frontul Naţional speră să obţină 20 de mandate în PE, în locul celor trei din prezent, vizând să se claseze primul.

Cele mai citite

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...

TAROM oferă prețuri speciale la zborurile aniversare către Praga și Paris

Compania TAROM oferă 70 de vouchere pentru toate biletele achiziţionate pe site-ul companiei, în data de 18 septembrie, precum şi bilete la tarife începând...
Ultima oră
Pe aceeași temă