19.7 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialImigraţia în Belgia a scăzut cu 6% în 2012 faţă de 2011....

Imigraţia în Belgia a scăzut cu 6% în 2012 faţă de 2011. Românii sunt pe locul al doilea după francezi

România este pe locul al doilea în topul țărilor de proveniență pentru imigranții din Belgia, după Franța și înaintea Olandei. Conform unui reprezentant OCDE, imigrația în Belgia a scăzut cu 6% în 2012 faţă de 2011..

Potrivit oficialului, citat de site, fluxurile migratorii către Belgia au scăzut cu 6% în 2012 faţă de anul precedent. OCDE notează totodată "o diminuare cu 30% a migraţiei provenind din Maroc" şi o "dimensiune mai europeană" a fenomenului imigraţiei, informează Mediafax.

Migraţia în Belgia "este foarte pestriţă", potrivit aceleiaşi surse. Cel mai important stat european aflat la originea fluxurilor migratorii "rămâne Franţa, cu 13.000 (de imigranţi) în 2012". Urmează România şi Olanda, a precizat Jean-Christophe Dumont, reprezentantul Diviziei migrare internaţională din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), adăugând că în 2012 au crescut, de asemenea, venirile din Portugalia.

În acest raport, OCDE mai notează că, într-un context de stabilizare generală, Germania este a doua cea mai populară destinaţie în rândul imigranţilor şi că imigraţia în Franţa a crescut cu 7%.

În paralel cu aceste date, OCDE a publicat un studiu asupra impactului economic şi fiscal al imigraţiei. Potrivit acestuia, Belgia "este una dintre ţările în care performanţa imigranţilor pe piaţa muncii este cel mai puţin favorabilă", subliniază Dumont.

OCDE evaluează la aproape un punct procentual din PIB încasările fiscale suplimentare generate "în cazul diferenţei dintre rata de acces la locuri de muncă a persoanelor născute în Belgia şi a persoanelor născute în afara frontierelor". Astfel, Belgia este ţara în care "câştigul evaluat este cel mai important".

"Poate părea mai uşor de spus decât de făcut", a subliniat el, precizând că este vorba despre conştientizarea faptului că "politicile de integrare constituie o investiţie".

OCDE va publica raportul anual la începutul lui decembrie.

Cele mai citite

VIP-uri și infractori: Arestul Central, o încrucișare de lumi

Fostul șef al Arestului Central povestește cum se întâlneau în "Beciul Domnesc" elitele cu infractorii Într-un dialog cu scriitorul Eugen Istodor, fostul șef al...

CE contestă la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) legea suveranităţii din Ungaria

Comisia Europeană a anunţat joi că dă în judecată Ungaria la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru a contesta legea de protejare...

Fată de 11 ani exploatată sexual. A fost racolată de un adolescent prin metoda „loverboy“

Un adolescent de 16 ani, o femeie de 33 de ani şi un bărbat de 62 de ani sunt cercetaţi de procurorii DIICOT Neamţ,...
Ultima oră
Pe aceeași temă