24.2 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialTânără sechestrată şi agresată sexual timp de zece ani, în California

Tânără sechestrată şi agresată sexual timp de zece ani, în California

O tânără de 25 de ani, sechestrată şi agresată sexual timp de zece ani a fost găsită în viaţă, iar presupusul ei răpitor a fost arestat, a anunţat miercuri poliţia din California, informează Mediafax.

Femeia a fost răpită în 2004 la Santa Ana, la sud-est de Los Angeles. Avea 15 ani atunci. Presupusul agresor, Isidro Garcia, în vârstă de 41 de ani a fost arestat marţi. Deși a avut mai multe ocazii să evadeze, femeia a spus autprităților că nu agăsit mijloacele necesare, astfel că a continuat să trăiască dominată de Isidro Garcia care, în 2007, a obligat-o să se căsătorească cu el. Au avut un copil, în 2012.

Garcia, care locuia cu victima la Bell Gardens, la aproximativ 40 de kilometri de Santa Ana, la periferia Los Angelesului, a fost încarcerat pentru răpire şi viol.

Adolescenta a fost dată dispărută în august 2004. "Garcia şi-a drogat victima şi a condus-o într-o casă din Compton", a precizat poliţia. El a utilizat documente de identitate false pentru ea.

"În lunile şi anii care au urmat, Garcia i-a spus în mod repetat victimei că familia ei nu o mai caută şi că dacă încearcă să se întoarcă acasă familia îi va fi expulzată", a mai anunţat poliţia.

Ei s-au mutat în mai multe rânduri, pentru a evita să fie reperaţi de către autorităţi.

"Garcia şi-a agresat, în mod repetat, fizic şi sexual victima", a subliniat poliţia, adăugând că acesta a aranjat ca cuplul să muncească noaptea în cadrul unor servicii de salubritate "pentru a putea să stea tot timpul cu ochii pe ea".

Acest caz aminteşte cazul celor trei americane ţinute captive timp de un deceniu într-o casă din Cleveland, în Ohio, şi care au reuşit să scape anul trecut, cu ajutorul unui vecin. Răpitorul lor, Ariel Castro, în vârstă de 53 de ani, a murit la 3 septembrie, la o lună după ce a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că le-a sechestrat, violat şi bătut timp de peste zece ani. El a fost găsit spânzurat în celulă.

Cele mai citite

Israelul se apără de tirurile de rachete inamice cu un sistem antiaerian multi-stratificat

„Domul de fier", deşi este cel mai cunoscut, este doar unul dintre cele trei sisteme de apărare antiaeriană şi antirachetă folosite de Israel pentru...

Fed reduce semnificativ dobânzile, piețele internaționale reacționează pozitiv: patru maxime istorice atinse

Decizia Rezervei Federale (Fed) de a reduce semnificativ dobânzile acum trei săptămâni a adus o revigorare pe piețele internaționale, iar indicii bursieri au atins...

Orașul din România care vinde nămolul provenit din epurarea apei menajere pentru a fi folosit în agricultură

Utilizarea nămolului provenit din epurarea apei menajere în agricultură reprezintă o soluție sustenabilă și inovatoare pentru valorificarea deșeurilor rezultate din tratarea apei, consideră reprezentanții...
Ultima oră
Pe aceeași temă