Carnea de pui la grătar în stil jamaican se marinează într-un amestec cu usturoi, ceapă, scorţişoară şi ienibahar. Astfel, carnea este aromată, fragedă şi delicioasă, potrivit readersdigest.ca.
Ingrediente
- opt copane sau pulpe de pui, fără piele (aproximativ 670 g)
- o lime, tăiată în patru
- patru linguri cu ulei de măsline extravirgin
Citeşte şi: Rețetă de weekend: Pui la cuptor, în sos cu miere de albine
- o ceapă, tocată foarte mărunt
- doi căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- un ardei iute, curăţat de seminţe şi mărunţit bine
Citește și: Prânz colorat de vară: Salată picantă în stil italian
- o jumătate de linguriţă cu ienibahar
- un sfert de linguriţă cu scorţişoară
- sucul şi coaja rasă de la o lime
Mod de pregătire
Într-o cratiţă mică, se încinge uleiul la temperatură medie-ridicată. Se adaugă ceapa, usturoiul şi ardeiul iute. Se amestecă aproximativ 10 minute, până când se înmoaie ceapa.
Se transferă totul într-un bol mare, se adaugă mirodeniile şi coaja rasă împreună cu sucul de lime. Se amestecă bine.
Citește și: Reţeta zilei: Risotto cu dovleac
Se crestează bucăţile de carne, după care se adaugă în bol. Se întorc, astfel încât să se acopere cu amestec.
Se acoperă bolul şi se lasă carnea la marinat, la temperatura camerei, aproximativ o oră sau în frigider, chiar pentru o zi.
Se pun bucăţile de carne pe grătarul încins, 20 sau 25 de minute, timp în care se întorc frecvent şi se ung cu amestecul de marinată.
Pentru decor, se folosesc cele patru felii de lime.