15.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialGoogle are 30 de miliarde de dolari pentru โ€žcumpฤƒrฤƒturiโ€

Google are 30 de miliarde de dolari pentru โ€žcumpฤƒrฤƒturiโ€

Compania americanฤƒ Google pฤƒstreazฤƒ o mare parte din numerar în afara Statelor Unite ลŸi poate folosi pânฤƒ la 30 de miliarde de dolari pentru posibile achiziลฃii, potrivit documentelor transmise de companie la Comisia americanฤƒ pentru bursฤƒ ลŸi valori mobiliare (SEC), relateazฤƒ Bloomberg.

Operatorul celor mai utilizat motor de cฤƒutare pe Internet la nivel mondial genereazฤƒ circa jumฤƒtate din venituri în strฤƒinฤƒtate ลŸi evitฤƒ plata de taxe în SUA prin pฤƒstrarea câลŸtigurilor în afara ลฃฤƒrii. Google are nevoie de numerar pentru achiziลฃii, în condiลฃiile în care concurenลฃa din strฤƒinฤƒtate se intensificฤƒ, potrivit unei scrisori adresate SEC în luna decembrie, publicatฤƒ marลฃi de instituลฃie.

„Continuฤƒm sฤƒ anticipฤƒm cฤƒ vom folosi o parte substanลฃialฤƒ din veniturile în strฤƒinฤƒtate pentru achiziลฃii, având în vedere cฤƒ operaลฃiunile globale ale Google s-au extins în domenii precum cel al dispozitivelor mobile. Este rezonabil sฤƒ anticipฤƒm cฤƒ Google are nevoie de 20-30 de miliarde de dolari pentru a finanลฃa posibile achiziลฃii”, se aratฤƒ în scrisoare.

Google, criticatฤƒ pentru cฤƒ pฤƒstreazฤƒ numerarul în strฤƒinฤƒtate, a intensificat achiziลฃiile, între care se aflฤƒ preluarea pentru 3,2 miliarde de dolari a producฤƒtorului de termostate digitale Nest Labs, din Palo Alto, California. Compania a mai fฤƒcut o serie de achiziลฃii mai mici, în domeniul publicitฤƒลฃii, serviciilor cloud ลŸi cele mobile. La sfârลŸitul anului trecut, Google deลฃinea la subsidiarele din strฤƒinฤƒtate fonduri de 33,6 miliarde de dolari, dintr-un total de 58,7 miliarde de dolari la nivel de grup.

Google a devenit cel mai valoros brand din lume, devansând rivalul Apple, care a deลฃinut acest titlu timp de trei ani consecutiv, potrivit unui top al brandurilor la nivel global realizat de firma de publicitate ลŸi cercetare Millward Brown. Valoarea brandului Google a crescut anul trecut cu 40%, la 159 de miliarde de dolari, în timp ce Apple a consemnat un declin de 20%, la aproape 148 miliarde de dolari.

Cele mai citite

FCSB a รฎnvins รฎn deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) รฎn 10 oameni

FCSB a obลฃinut o victorie mare cu echipa greacฤƒ PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, รฎn...

FCSB a รฎnvins รฎn deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) รฎn 10 oameni

FCSB a obลฃinut o victorie mare cu echipa greacฤƒ PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, รฎn...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ