Mai de voie, mai de nevoie, la solicitarea ministrului coordonator, mai mulţi directori ai Poştei Române au renunţat la drepturile lor de a încasa compensaţii de zeci de mii de euro în cazul părăsirii companiei.
O parte din echipa de management a Poştei Române a renunţat benevol, la solicitarea ministrului pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, la orice clauze din contractul individual de muncă referitoare la plata unor salarii compensatorii în cazul încetării activităţii.
"La iniţiativa ministrului pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, întreaga echipă de management a Poştei Române, directorii executivi şi directorii, a renunţat benevol, fără echivoc şi fără vreo condiţionalitate, la orice clauze din contractul individual de muncă (CIM), ce reglementează plata
unor salarii compensatorii în cazul încetării activităţii", se arată într-un comunicat al ministerului remis ieri.
Nu toţi directorii au renunţat însă la drepturile lor până ieri. Până luni, la ora 12.00, Alexandru Petrescu – director executiv şi preşedintele Comisiei de Privatizare, Rareş Stanciu – director executiv, Andrei Stănescu, Ciprian Boloş şi Gabriel Dumitru – directori în cadrul Companiei Naţionale Poşta Română şi-au comunicat în scris opțiunea de a renunța la clauza ce reglementa plata salariilor compensatorii din contractul individual de muncă. "Aşteptăm în continuare deciziile celorlalţi directori din Poşta Română care nu ne-au comunicat încă în scris hotărârea lor. De asemenea, AGA aşteaptă finalizarea reuniunii Consiliului de Administraţie", a declarat ministrul Răzvan Cotovelea.
Directorul juridic, plecat acasă cu 60.000 de euro
La finele săptămânii trecute, MSI a solicitat Corpului de Control al premierului să verifice baza legală prin care fostul director juridic al Poştei Române, Rosita Mădălina Alexe, va primi 30 de salarii compensatorii, reprezentând aproximativ 60.000 de euro.
MSI deţine 75% din acţiunile Poştei Române
"Ministerul s-a autosesizat întrucât au existat suspiciuni legate de modul în care se pot acorda salarii compensatorii la nivel de management în cadrul Poştei Române, odată cu încheierea în data de 15 mai 2014 a relaţiilor contractuale dintre CNPR şi Rosita Mădălina Alexe, director executiv juridic la Poşta Română. Prevederile contractelor individuale de muncă sunt confidenţiale şi reprezintă acordul de voinţă al părţilor, conform prevederilor legale, însă vă pot spune că este vorba de o sumă cu a cărei acordare nu suntem de acord. Am cerut comunicarea acestei poziţii Consiliului de Administraţie al companiei", a declarat pentru Mediafax ministrul Răzvan Cotovelea.