20.2 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialAccidentul minier din Turcia: Trei persoane au fost inculpate pentru omor involuntar

Accidentul minier din Turcia: Trei persoane au fost inculpate pentru omor involuntar

Trei persoane au fost inculpate pentru omor involuntar în cazul celui mai grav accident minier din Turcia, soldat cu peste 300 de morţi, a anunţat procurorul oraşului Soma.

"În prezent, 25 de persoane se află în detenţie, iar trei dintre ele sunt inculpate pentru omor involuntar", a afirmat acest procuror, Bekir Sahiner.

Zeci de procurori au fost desemnaţi vineri să ancheteze incendiul şi explozia – care ar fi fost provocate de o defecţiune electrică – în mina privată din Soma.

Citește și: Accidentul minier din Turcia: Poliţia a arestat 24 de persoane

Exploatantul Soma Kömür Isletmeleri, acuzat că a privilegiat rentabilitatea în detrimentul securităţii salariaţilor săi, neagă cu vehemenţă orice neglijenţă.

Un raport de expertiză preliminară a accidentului, obţinut de cotidianul Milliyet, evidenţiază mai multe deficienţe grave privind securitatea, între care lipsa unui detector de monoxid de carbon.

Catastrofa a generat un val de furie în Turcia, nu numai împotriva companiei Soma Kömür Isletmeleri, ci şi a regimului islamo-conservator al lui Erdogan.

Cele mai citite

Un accident grav, soldat cu morți și răniți, a blocat Valea Oltului

Un accident grav s-a produs sâmbătă după amiaza pe Valea Oltului. O persoană a murit și altele sunt rănite. Circulația mașinilor este blocată. Potrivit IPJ...

Incendiu la Întreprinderea de Rulmenţi Bârlad

Pompieri militari intervin, sâmbătă, la un incendiu izbucnit într-o hală de producţie a Întreprinderii de Rulmenţi Bârlad, afectat fiind acoperişul imobilului pe o suprafaţă...

CCR a exclus-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru prezidențiale

CCR a exclus-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru prezidențiale, menținând însă candidaturile lui Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor. Votul pentru Mircea Geoană a...
Ultima oră
Pe aceeași temă