20.2 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Miza decapitărilor de la Hidroelectrica

REVISTA PRESEI: Miza decapitărilor de la Hidroelectrica

Probleme economice, afaceri, politică, sport. Citiți cele mai importante subiecte dezbătute, luni, de principalele publicații din România.

Regele ciocolatei, viitorul preşedinte de la Kiev, scrie Adevărul. Numărătoarea inversă a început pentru ucraineni, care votează la 25 mai un nou preşedinte la conducerea ţării, afectate de revolte şi mişcări separatiste în ultimele şase luni. Doar şapte zile au mai rămas la alegerile prezidenţiale din Ucraina, despre care analiştii internaţionali afirmă că reprezintă un moment-cheie pentru soluţionarea crizei, prin restabilirea unei puteri legitime la Kiev.

Citește și: Cum poate rata România șansa pe care o oferă cel mai mare laser din lume

Tot Adevărul scrie că Ungaria vrea şi ea să rupă bucăţi din Ucraina. Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a cerut ca Ucraina să acorde autonomie maghiarilor din vestul ţării. „Statul ungar în ansamblu sprijină cererile de autonomie ale maghiarilor din Transcarpatia“, a afirmat Orban. Comunitatea maghiară din Ucraina este estimată la aproximativ 180.000 de persoane. Declaraţiile au fost condamnate de autorităţile de la Kiev, care le-au catalogat nepotrivite în contextul valului de separatism din regiunile de sud-est ale Ucrainei.

Evenimentul zilei dezvăluie că Primarul Robert Negoiță a făcut praf un milion de euro ca să arunce în stradă persoanele grav bolnave. După ce s-a dovedit că s-au plătit, ilegal, milioane de euro unei firme de salubritate, umflând aberant tarifele de curățenie în sectorul 3, și s-au tocat aiurea banii alocați pentru bătrâni – ies la iveală alte cazuri despre modul în care se cheltuiesc fonduri publice în admin­istrația condusă de Robert Negoiță (PSD). „Evenimentul zilei” a descoperit cum se face hocus-pocus cu clădirile Direcției de Asistență Socială a Sectorului 3 și se aruncă sume mari din buget pe apa Sâmbetei.

Tot EVZ arată care este Miza decapitărilor de la Hidroelectrica.Producătorul național de energie Hidroelectrica a reintrat în insolvență, după ce anul trecut anunțase încheierea cu succes a procedurii.

Gândul scrie despre TOPUL celor mai bine plătite LIMBI STRĂINE din call centerele din România. Ce trebuie să vorbeşti pentru un salariu net de 4.000 de lei pe lună. Cei care cunosc limbi „exotice” pot câştiga salarii foarte bune într-un call center din România. De multe ori, însă, astfel de angajaţi nu sunt disponibili în ţară şi trebuie aduşi din străinătate. Cea mai căutată limbă pe piaţa de call center din România este rusa, iar vorbitorii de farsi sunt cel mai bine plătiţi. Şi franceza este din nou la mare căutare. De cealaltă parte, cele mai mici salarii sunt oferite în call centerele care acoperă piaţa locală, unde este necesară doar limba română.

Tot în Gândul citim că Şova le-a cerut constructorilor autostrăzilor Timişoara-Lugoj şi Lugoj-Deva să termine lucrările "mai repede". Ministrul Transporturilor, Dan Şova, spune că a solicitat constructorilor loturilor de autostradă Timişoara-Lugoj şi Lugoj-Deva să urgenteze lucrările, astfel încât proiectul să nu se facă în 30 de luni, "ci mai repede".

CONSILIERII LUI PONTA AU FĂCUT UN SONDAJ CARE POATE PREGĂTI SUSPENDAREA LUI BĂSESCU, titrează Curentul. Cu o săptămână înainte de alegerile europarlamentare, CSCI, companie de sondare condusă de Dan Sultănescu, consilierul premierului Victor Ponta, a dat publicității un sondaj de opinie numai bun de gâdilat orgoliul șefului de la Palatul Victoria. Cum era de așteptat, Ponta și PSD câștigă tot, și la europarlamentare și la prezidențiale , indiferent de contracandidații care ar îndrăzni să i se opună la prezidențialele din toamnă. Spre deosebire de alte sondaje, acesta ne spune și cum privesc românii intențiile dreptei de coagulare, după alegerile europarlamentare, semn că acest fenomen nu numai că preocupă dar a și început să dea bătăi de cap în zona Kiseleff. 

Cotidianul scrie că suntem La mila naturii. Dragnea: Debitul Dunării va urca. Nu ştim dacă digurile au fost întreţinute cum trebuia. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat duminică, la Guvern, la Comandamentul pentru situații de urgență, că debitul Dunării va atinge un nivel maxim de 13.500 metri cubi pe secundă până pe 22 mai, iar viitura va staţiona 4-5 săptămâni în România.

Miza dosarului Bălan: Victor Ponta, titrează Jurnalul Național. Montaj DNA de proastă calitate. Foştii magistraţi George Bălan şi Marcel Sâmpetru au fost achitaţi la Înalta Curte. Dosarul relevă tehnici de inducere în eroare a Justiţiei de către procurorii DNA. Expertiza pe înregistrări dovedeşte că au fost introduse cuvinte din fundal, de la un televizor aflat în perimetrul interceptării ambientale. Iată câteva concluzii desprinse din sala de judecată.

PIB-ul creşte doar pe baza industriei şi a consumului, titrează Capital. România se poate lăuda cu cea mai mare creştere economică din UE în primul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă din 2013, dar şi cea mai mică faţă de trimestrul anterior.

Cel mai mare bonus de acţiuni: Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania, a încasat 1,9 mil. lei, scrie Ziarul Financiar. Horia Ciorcilă, fondatorul şi preşedintele Băncii Transilvania (simbol bursier TLV), a ajuns să deţină o participaţie de 5,1% din capitalul băncii în valoare de 205 milioane de lei, după ce a primit prin programul de fidelizare 1,02 milioane de acţiuni. Acesta este cel mai mare bonus de acţiuni primit de un administrator şi raportat pe bursă.

Sport.ro scrie despre Chinurile prin care a trecut noua Nadia: "A fost cel mai groaznic moment!" Declaratie superba dupa ce a castigat astazi AURUL. Obisnuita cu medaliile la gimnastica, Romania a avut mai mereu un lider al echipei care reusea sa o conduca pana la aur sau argint. In ultimii ani au fost Andreea Raducanu sau Catalina Ponor. Urmatoarea pe lista este, fara dubiu, Larisa Iordache.

Cele mai citite

Un accident grav, soldat cu morți și răniți, a blocat Valea Oltului

Un accident grav s-a produs sâmbătă după amiaza pe Valea Oltului. O persoană a murit și altele sunt rănite. Circulația mașinilor este blocată. Potrivit IPJ...

Ineficiența energetică: Povestea care ne costă scump

România, odinioară un jucător energetic major în Europa de Est, se confruntă acum cu o realitate sumbră: prețurile au explodat, iar țara e în...

PNL și Ministerul Justiției lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”

PNL descrie siguranța românilor ca fiind „o prioritate” pentru partid și lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”. Ghidul elaborat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă