Milkshake-ul australian Banoffee este o băutură delicioasă, cu sos caramel, îngheţată de vanilie, banane şi frişcă. Potrivit reţetei sugerate de sbs.com.au, băutura se prepară uşor, în doar 10 minute.
Ingrediente
- 400 g de lapte condensat, îndulcit
- 60 g de zahăr brun
- 50 g de unt
Citeşte şi: Desert răcoros, fără coacere: Lasagna de ciocolată
- două banane mari, coapte
- 400 ml de lapte
- patru cupe mari de îngheţată cu gust de vanilie
- 100 g de frişcă tare
- o lingură cu ciocolată rasă
Mod de pregătire
Citeşte şi: Răsfăţ de vară sănătos: Îngheţată pe băţ cu bucăţi mari de fructe
Într-o cratiţă, la temperatură scăzută, se amestecă, timp de 10-12 minute, laptele condensat, zahărul brun şi untul. Sosul caramel format nu trebuie lăsat să fiarbă.
După ce s-a răcit sosul, se toarnă două linguri într-un blender, în care se adaugă bananele, laptele şi îngheţata. Se amestecă până când se formează un lichid fin.
După aceea, se toarnă o lingură din sosul caramel rămas într-un pahar mare. Se învârte paharul astfel încât caramelul să îi acopere pereţii.
Apoi, se toarnă în pahar jumătate din cantitatea de milkshake, două linguri cu frişcă tare şi două linguriţe cu ciocolată rasă.
Se repetă procesul pentru al doilea pahar.