12.8 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSportŞapte candidați la preşedinţia CJ Argeş

Şapte candidați la preşedinţia CJ Argeş

Şapte politicieni şi-au depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş la alegerile parţiale care vor avea loc în 25 mai, informează Mediafax.

Astfel, vor candida pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş politicieni reprezentând Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal, Partidul Democrat Liberal, Partidul Poporului Dan Diaconescu, Partidul Mişcarea Populară, Partidul Forţa Civică şi Partidul Naţional Creştin Democrat.

Toţi politicienii care s-au înscris în cursa electorală pentru şefia CJ Argeş sunt bărbaţi, patru dintre ei fiind preşedinţi ai filialelor judeţene ale partidelor pe care le reprezintă, doi deputaţi, iar unul senator.

Astfel, din partea PSD candidează Florin Grigore Tecău, actual preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Argeş, fost vicepreşedinte al instituţiei înainte de încetarea mandatului lui Constantin Nicolescu. Florin Tecău are 57 de ani şi este de profesie cadru didactic, deţinând titlul de profesor doctor inginer.

Candidatul din partea PNL este Ion Popa, preşedintele filialei judeţene Argeş a PNL, vicepreşedinte executiv al PNL la nivel naţional şi senator în funcţie aflat la primul mandat. Ion Popa are 46 de ani, este de profesie inginer, a fost prefect al judeţului Argeş şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.

De la PDL candidează pentru şefia CJ Argeş Cătălin Teodorescu, deputat la primul mandat în Parlamentul României şi preşedinte al filialei judeţene Argeş a PDL. Cătălin Teodorescu are 49 de ani şi este de profesie medic veterinar.

PP-DD va fi reprezentat la alegerile parţiale pentru preşedinţia CJ Argeş de Mihai Deaconu, preşedinte interimar al PP-DD Argeş, în vârstă de 54 de ani, de profesie cadru didactic şi este deputat.

Lucian Cioacă, 29 de ani, de profesie pilot, candidează din partea PMP pentru preşedinţia CJ Argeş. Din partea Forţei Civice candidează pentru preşedinţia CJ Argeş Gheorghe Davidescu, fost prefect al judeţului în perioada octombrie 2009 – aprilie 2012, iar de la PNŢ-CD candidează preşedintele filialei Argeş, Gheorghe Dinescu.

Funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş a rămas liberă la sfârşitul lunii februarie, când prefectul judeţului Argeş a semnat ordinul privind încetarea mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, documentul fiind semnat după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au emis o decizie cu privire la rămânerea definitivă a Raportului de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate prin care s-a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu.

Nicolescu a contestat în instanţă ordinul privind încetarea mandatului său, însă ulterior a renunţat la procesul deschis la secţia de contencios administrativ a Tribunalului Argeş.

Termenul limită de depunere a candidaturilor la preşedinţia CJ Argeş a expirat în 5 mai la orele 24.00. Campania electorală pentru alegerea preşedintelui CJ Argeş începe la data de 10 mai, iar până în 11 mai va fi stabilită, prin tragere la sorţi, ordinea pe buletinele de vot.

Cele mai citite

Ediție Tezaur cu dobânzi neimpozabile de până la 7%

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Titlurile pot fi achiziţionate de la Trezoreria Statului, între...

A căzut într-un canal adânc de patru metri într-un parc din Capitală

Un bărbat în vârstă de 45 ani a căzut într-un canal, la aproximativ patru metri adâncime, în parcul Orăşelul Copiilor, din sectorul 4 al...

Ediție Tezaur cu dobânzi neimpozabile de până la 7%

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Titlurile pot fi achiziţionate de la Trezoreria Statului, între...
Ultima oră
Pe aceeași temă