16.9 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialContrabandist la 15 ani. Un adolescent a fost prins รฎn timp ce...

Contrabandist la 15 ani. Un adolescent a fost prins รฎn timp ce conducea o maศ™inฤƒ รฎn care erau ascunse sute de pachete de ศ›igฤƒri

Un adolescent în vârstฤƒ de 15 ani este cercetat pentru conducere fฤƒrฤƒ permis ศ™i contrabandฤƒ cu ศ›igฤƒri. Tânฤƒrul a fost  prins, luni, de poliลฃiลŸtii de frontierฤƒ maramureลŸeni, în timp ce conducea o maลŸinฤƒ în care s-au gฤƒsit o cantitate importantฤƒ de ลฃigฤƒri de contrabandฤƒ de producลฃie ucraineanฤƒ.

”În data de 5 mai, în jurul orei 14.00, cu ocazia executฤƒrii unei acลฃiuni pe linia combaterii traficului ilegal cu ลฃigฤƒri, poliลฃiลŸtii de frontierฤƒ din cadrul Sectorului P.F. Valea ViลŸeului au oprit pentru control, pe raza localitฤƒลฃii Petrova, jud. MaramureลŸ, un autoturism marca Volkswagen, în care se aflau doi tineri.

La controlul documentelor, poliศ›iศ™tii de frontierฤƒ au constatat cฤƒ ลŸoferul maลŸinii este un minor în vârstฤƒ de 15 ani ลŸi pasagerul din dreapta este un adolescent în vârstฤƒ de 16 ani”, aratฤƒ IGPF într-un comunicat de presฤƒ.

În urma verificฤƒrii autoturismului, care aparลฃine unui bฤƒrbat din judeลฃul MaramureลŸ, au fost descoperite, ascunse într-un loc special amenajat în portbagajul maลŸinii, precum ลŸi în aripa stânga spate, 500 de pachete cu ลฃigฤƒri de provenienลฃฤƒ ucraineanฤƒ.

În cadrul cercetฤƒrilor, cei doi adolescenลฃi au dat declaraลฃii contradictorii cu privire la motivul prezenลฃei lor în zona de frontierฤƒ.

Totodatฤƒ, poliลฃiลŸtii de frontierฤƒ au anunลฃat ลŸi pฤƒrinลฃii celor doi minori, ocazie cu care aceลŸtia au declarat cฤƒ nu ลŸtiau de fapta copiilor lor, crezând cฤƒ sunt la ลŸcoalฤƒ.

În cauzฤƒ se fac cercetฤƒri sub aspectul sฤƒvârลŸirii infracลฃiunii de colectare, deลฃinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea ลŸi vânzarea bunurilor sau a mฤƒrfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cฤƒ acestea provin din contrabandฤƒ sau sunt destinate sฤƒvârลŸirii acesteia.

De asemenea, conducฤƒtorul auto mai este cercetat ลŸi pentru sฤƒvârลŸirea infracลฃiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de cฤƒtre o persoanฤƒ care nu posedฤƒ permis de conducere.

Autoturismul folosit la activitatea infracลฃionalฤƒ a fost indisponibilizat în vederea continuฤƒrii cercetฤƒrilor, iar întreaga cantitate de ลฃigฤƒri în valoare de 4.400 lei a fost ridicatฤƒ în vederea confiscฤƒrii.

 Tot luni, poliลฃiลŸtii de frontierฤƒ de la S.P.F. Brodina au descoperit 4.000 de pachete de ลฃigฤƒri marca „Fest”, de provenienลฃฤƒ Belarus, în valoare de aproximativ 40.000 lei, care au fost abandonate la 50 m de linia de frontiera, în dreptul localitฤƒลฃii Straja. 

Cele mai citite

Accident cu trei persoane รฎncarcerate pe un drum din Bihor

Un accident grav s-a produs รฎntre un microbuz ศ™i un autoturism condus de un tรขnฤƒr de 25 de ani pe un drum din judeศ›ul...

A cฤƒzut รฎntr-un canal adรขnc de patru metri รฎntr-un parc din Capitalฤƒ

Un bฤƒrbat รฎn vรขrstฤƒ de 45 ani a cฤƒzut รฎntr-un canal, la aproximativ patru metri adรขncime, รฎn parcul OrฤƒลŸelul Copiilor, din sectorul 4 al...

Accident cu trei persoane รฎncarcerate pe un drum din Bihor

Un accident grav s-a produs รฎntre un microbuz ศ™i un autoturism condus de un tรขnฤƒr de 25 de ani pe un drum din judeศ›ul...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ