Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, marţi, că partidele din majoritatea guvernamentală au o strategie de a bloca Justiţia, relatează Mediafax.
"Se vede clar că PSD şi cei care fac parte din majoritatea guvernamentală au o strategie în a se pune în calea Justiţiei şi a bloca Justiţia", a spus Pocora.
Ea a arătat că acest lucru s-a văzut atât în cazul deputatului Florin Popescu, cât şi în cazul senatorului Marius Isăilă.
"Am văzut acest lucru şi la Senat săptămâna trecută când au amânat, au tergiversat pronunţarea, votul în cazul Isăilă", a spus Pocora.
Ea a menţionta că absenţa de la vot şi amânarea în Parlament sunt cele două instrumente folosite de majoritatea din jurul PSD pentru a-i apăra pe cei care ar trebui să meargă în Justiţie.
"Cerem PSD să lase Justiţia să funcţioneze liber, să nu se mai opună unor lucruri care ar trebui să fie fireşti într-un sistem democratic. Nu în Parlament se judecă, ci în Justiţie, care e cea care stabileşte cine e vinovat, cine nu, ce legi se încalcă. PSD e mai preocupat de apărarea intereselor baronilor, a corupţilor, decât de situaţia din România, de funcţionarea instituţiilor statului român", a spus Pocora.
Şedinţa Camerei Deputaţilor în care trebuia să se supună la vot ridicarea imunităţii deputatului Florin Popescu a fost suspendată, marţi, din lipsă de cvorum.
DNA a cerut avizul Camerei Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, pentru folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. "Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale constau în aceea că, în cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012", a arătat DNA în cerere.
Deputaţii din Comisia juridică au respins, în 28 aprilie, cererea în cazul deputatului Popescu, fost membru PDL, care a trecut la PMP, de unde s-a autosuspendat după ce a fost declanşată acţiunea judiciară împotriva lui. Au fost înregistrate 15 voturi "împotrivă", 7 voturi "pentru" şi o abţinere. Popescu a declarat, după ce Comisia juridică a respins cererea privind arestarea sa preventivă, că nu a mâncat nici măcar o aripă de pui şi că acuzaţiile se referă la trafic de influenţă, şi nu la luare de mită.