15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPutin: Actele Kievului în estul Ucrainei "vor avea consecinţe". Intervenția armată în...

Putin: Actele Kievului în estul Ucrainei “vor avea consecinţe”. Intervenția armată în est, o “crimă gravă împotriva propriului popor”

Actele Kievului în estul Ucrainei "vor avea consecinţe", a avertizat joi preşedintele rus Vladimir Putin, calificând recursul Guvernului la armată drept o "crimă gravă împotriva propriului popor", relatează AFP, conform Mediafax.

"Dacă regimul actual de la Kiev a început într-adevăr să folosească armata împotriva populaţiei în ţară, este o crimă gravă împotriva propriului popor", a declarat el.

"Este o operaţiune de reprimare care va avea consecinţe pentru oamenii care iau aceste decizii, în special pentru relaţiile interguvernamentale", a adăugat preşedintele rus, fără a face precizări cu privire la natura acestor consecinţe.

"Dacă autorităţile actuale de la Kiev au făcut acest lucru, atunci este vorba doar despre o juntă, un fel de bandă criminală", a afirmat el.

El s-a exprimat în timp ce armata rusă a lansat un asalt, joi, la Slaviansk, un bastion prorus din estul ţării, împotriva separatiştilor. "Până la cinci insurgenţi proruşi" au fost ucişi, iar un soldat ucrainean a fost rănit în cursul acestei operaţiuni.

Cele mai citite

Conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va încheia reuniunea hipică de excepție de duminică de la Hipodromul Ploiești

A patra reuniune hipică din acest an, de la Hipodromul din Ploiești, va fi una de excepție, în program fiind cinci curse de trap....

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă