Prăjitura cu blat de cocos, migdale şi ciocolată este delicioasă şi se pregăteşte foarte uşor, după reţeta sugerată de purewow.com.
Ingrediente
- trei albuşuri de ou
- 100 g de zahăr granulat
- o jumătate de linguriţă cu esenţă de vanilie
- ¼ linguriţe cu esenţă de migdale
- o jumătate de linguriţă cu sare
- 700 g de nucă de cocos
- 250 g de migdale
- 200 g de ciocolată topită
Mod de pregătire
Se preîncălzeşte cuptorul la 160 de grade Celsius. Se acoperă cu hârtie pergament o tavă mică.
Într-un bol mare, cu ajutorul unui mixer electric, se amestecă, la viteză medie, albuşurile de ou şi zahărul. Apoi, se adaugă esenţele şi sarea. Se amestecă până când se încorporează.
După aceea, se adaugă nuca de cocos şi se toarnă compoziţia în tava pregătită. Se nivelează.
Apoi, se acoperă „blatul” cu migdale şi se presează uşor cu mâna.
Se dă la cuptor şi se lasă pentru aproximativ 20 de minute, până când cocosul prinde o nuanţă aurie-maronie la margini, iar migdalele sunt coapte.
Se lasă la răcit la temperatura camerei.
După ce amestecul cu nucă de cocos se răceşte, se toarnă ciocolata topită pe toată suprafaţa.
Apoi, se pune tava în frigider şi se lasă până când se întăreşte ciocolata.
Se taie prăjitura în 12 bucăţi pătrate.