12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialVitali Kliciko vrea ca Timoşenko să renunţe la preşedinţie pentru Poroshenko

Vitali Kliciko vrea ca Timoşenko să renunţe la preşedinţie pentru Poroshenko

Vitali Kliciko, unul dintre liderii mişcării proeuropene din Ucraina i-a cerut Iuliei Timoşenko să nu mai candideze la preşedinţie, anunţă agenţia de ştiri UNIAN.

”Conform sondajelor, Petro Poroshenko are acum cele mai mare şanse şi eu în sprijin. Iulia Timoşenko are trebui să îşi asume responsabilitatea şi să-l susţină pe Poroshenko”, a afirmat Kliciko.

Fostul campion la box Vitali Kliciko a anunţat sâmbătă că renunţă la candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 25 mai şi îl va sprijini pe miliardarul Petro Poroşenko.

Potenţialul preşedinte al Ucrainei, afaceri în Republica Moldova

Născut la Bolhrad, în Odesa, Petro Poroşenko este supranumit „regele ciocolatei”. Firma lui Poroşenko, Roshen, domină piaţa dulciurilor din Ucraina. Mai mult, el a început să se extindă în Germania, unde a cumpărat o fabrică de amidon.

Conform Forbes, Poroşenko are participaţii în agricultură, construcţii navale şi de automobile, dar şi în domeniul mass-media.

Poroşenko, în vârstă de 48 de ani, a avut un rol-cheie în revoluţia protocalie din 2004. A condus Banca Naţională a Ucrainei, a fost secretar al Consiliului naţional de securitate şi apărare şi ministru al Afacerilor Externe, iar în anul 2012 a ocupat şi postul de ministru al Economiei. Are afaceri în Republica Moldova, în special în regiunea transnistreană, dar se zvoneşte că ar fi şi proprietarul centrului comercial Gemeni, din centrul Chişinăului.

Cele mai citite

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...

VIDEO Ninge pe cel mai înalt drum din România. Lucrătorii de la Drumurile Naționale acționează cu utilaje de deszăpezire

Ninge pe cel mai înalt drum din țară, Transalpina, iar lucrătorii de la Drumurile Naționale acționează pentru îndepărtarea zăpezii. Stratul de zăpadă este de 1...
Ultima oră
Pe aceeași temă