14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDin lipsă de fonduri, Constanţa merge cu doar şase sportivi la Europene

Din lipsă de fonduri, Constanţa merge cu doar şase sportivi la Europene

Să ai 14 sportivi calificaţi la o competiţie majoră şi să nu ai cum să-i trimiţi pe toţi acolo este, probabil, cel mai greu lucru peste care să treci în sport. Oamenii de la CS Katare Dinamic Constanţa s-au văzut puşi în această ingrată situaţie chiar în această săptămână, pentru că astăzi trebuie să definitiveze lotul care va merge la Campionatul European de Karate, programat să se desfăşoare la Eger, în Ungaria. Mălina Miliu, George Roşca, Bianca Mocanu, Alexandra Duduţă, Iris Uta şi Viorel Jilcu sunt cei şase „fericiţi” aleşi dintre cei 14 calificaţi pentru a reprezenta Constanţa şi România în Ungaria, şi cei pentru care s-a găsit finanţare în condiţiile în care nicio instituţie abilitată nu a venit în sprijinul sportivilor, majoritatea deja câştigători a numeroase medalii.

„Nu am primit niciun ajutor pentru aceşti copiii, chiar dacă luăm medalii pentru România şi Constanţa şi abia apoi pentru Dinamic. În 11 ani grei am adus multe medalii oraşului şi ţării, iar singurul lucru pe care l-am cerut în schimb a fost sprijin la asemenea competiţii şi premieri mici pentru sportivi, să vadă şi ei că sunt apreciaţi”, ne-a declarat Gabriel Popescu, preşedintele clubului constănţean.

Acesta ne-a explicat că pentru deplasarea întregii delegaţii calificate la CE din Ungaria, ar fi fost necesari doar 2.000 de euro, numai că suma nu a putut fi strânsă în ciuda eforturilor depuse.

„Noi mergem şi acum să câştigăm cât mai multe medalii şi cred că toţi sportivii se vor întoarce aureolaţi. Din păcate însă ne descurcăm tot mai greu şi fondurile pentru această deplasare au fost mai mult decât limitate. Nu am găsit pe nimeni dispus să ne dea cei 2.000 de euro necesari pentru cele trei zile de concurs, iar asta se vede acum în subţirimea numerică a lotului”, a completat Popescu.

La ultimul Campionat Naţional de karate, sportivii de la Dinamic au cucerit 29 de medalii, dintre care patru de aur, clubul constănţean fiind mereu printre protagoniştii competiţiilor naţionale de gen.

 

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă