16.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialPolitician ungar: Graniţa de sud a țării să fie închisă "ermetic", pentru...

Politician ungar: Graniţa de sud a țării să fie închisă “ermetic”, pentru a opri fluxul de imigranţi

Graniţa de sud a Ungariei ar trebui închisă “ermetic”, pentru a opri fluxul de imigranţi clandestini, a declarat, miercuri, liderul formaţiunii naţionaliste radicale Jobbik, Gabor Vona, informează Mediafax.

Vona a făcut aceste declaraţii în cadrul unei manifestaţii organizate de partidul său în apropierea punctului de trecere a frontierei Roszke.

Citește și: Spania CERE criterii ”juste” de distribuire a refugiaților la nivelul UE

El a precizat că sigilarea graniţelor necesită intervenţia armatei, adăugând că Jobbik va asigura majoritatea de două treimi în Parlament, necesară pentru a adopta un proiect legislativ în acest sens.

Vona a mai afirmat că imigranţii trebuie respinşi în masă de la frontieră. “Dacă pentru acest lucru este nevoie de metodele folosite împotriva ungarilor în 2006, la comemorarea a 50 de ani de la revoluţia din 1956, atunci aşa să fie”, a adăugat el, referindu-se la opinia partidului său privind acţiunile poliţiei împotriva manifestanţilor, în octombrie 2006.

Gabor Vona a apreciat că “propaganda Guvernului” privind gardul de la frontiera Ungariei nu este suficientă pentru a apăra ţara, adăugând că, dacă Executivul nu va adopta programul Jobbik, se va prăbuşi.

Citește și: Tunelul Canalului Mânecii, BLOCAT de imigranţi

Vicepreşedintele Jobbik Daniel Z. Karpat a afirmat la rândul său că migraţia este “o invazie organizată conştiincios”. El a precizat că infractorii şi teroriştii trebuie opriţi, iar o “catastrofă pentru sănătatea publică” trebuie prevenită. El a cerut suspendarea regulilor de la Dublin, pentru ca imigranţii să nu mai poată fi trimişi înapoi în Ungaria din vestul Europei.

În timpul manifestaţiei, la care au participat aproximativ 300 de persoane, niciun imigrant nu a trecut frontiera. Ulterior, manifestanţii s-au apropiat de frontieră şi de un centru de recepţie, scandând sloganuri în favoarea Ungariei când au întâlnit un grup de imigranţi.

Poliţia a asigurat securitatea, separându-i pe manifestanţi de imigranţi, astfel că niciun incident nu a fost raportat.

Cele mai citite

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...

Sibiu: S-a răsturnat cu ATV-ul pe un drum forestier și a murit

Un bărbat în vârstă de 58 de ani a decedat, duminică, după ce s-a răsturnat cu ATV-ul pe drumul forestier Rășinari - Valea Caselor...

Replica lui Nicușor Dan, după ce s-a spus că blochează reconstrucția stadionului Dinamo

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că reconstrucţia stadionului Dinamo nu are nevoie de PUZ şi că în spaţiul public circulă informații...
Ultima oră
Pe aceeași temă