12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialÎntâlnire între Viktor Orban și liderii europeni, la Bruxelles, pe tema crizei...

Întâlnire între Viktor Orban și liderii europeni, la Bruxelles, pe tema crizei imigranților

UPDATE: Preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a solicitat, joi, găsirea unei soluţii europene comune la problema migraţiei, în cadrul întâlnirii cu premierul ungar Viktor Orban în Bruxelles, informează Mediafax.

Citește și: Martin Schulz CERE găsirea unei soluții comune la criza migrației

–––––-

Premierul ungar, Viktor Orban s-a întâlnit, joi, la Bruxelles, cu liderii europeni, pentru a dezbate problema imigranților, în contextul în care mii de refugiați au blocat gara din Budapesta, conform BBC.

Astfel, Orban s-a întâlnit  cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintele Consiliului European, Donald Tusk, și președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Premierul ungar a precizat că situația a scăpat de sub control. Mai mult, Orban a ținut să sublinieze că tara sa a făcut totul pentru a respecta reglementarile UE în ceea ce privește protecția frontierelor.

Citește și: Haos în Budapesta: Imigranții au luat cu asalt Gara Keleti, după retragerea polițiștilor ungari

La rândul său, Donald Tusk le-a cerut liderilor europeni să dea dovadă de solidaritate cu statele membre ”care se confruntă cu un val migratoriu fără precedent”, a declarat Tusk, conform AFP. 

Încă din cursul zilei de marți, migranții au luat cu asalt gara din Budapesta, în încercarea de a ajunge înspre țări din Europa. 

Joi, imigranții au luat cu asalt Gara Keleti, din Budapesta, și au încercat să se îmbarce în trenuri, după ce polițiștii ungari s-au retras. Mulți imigranți se împingeau pentru a-și face loc, pentru ei, dar și pentru copiii de care erau însoțiți, încercând să urce în tren pe uși, dar și pe ferestre, a relatat un fotograf al Reuters prezent la fața locului. 

Forțele de poliție ungare blocau intrarea în gara Keleti încă de marți, iar în jurul gării erau campați peste o mie de refugiați care sperau că vor putea să se îmbarce în trenuri având ca destinație vestul Europei. 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă