13 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialPrimii refugiaţi plecaţi din Ungaria au ajuns la frontiera cu Austria

Primii refugiaţi plecaţi din Ungaria au ajuns la frontiera cu Austria

Primele autobuze cu refugiaţii plecaţi din Ungaria au ajuns la graniţa cu Austria, sâmbătă dimineaţă, în aplauzele unor localnici, informează CNN.

Guvernul Ungariei a anunţat, vineri seară, în mod suprinzător, că va trimite autobuze care să ducă sute de imigranţi la frontiera cu Austria.

Peste 1.200 de imigranţi  au plecat, vineri, pe jos, de la Gara Keleti către Viena, iar vineri seară şeful de Cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, a anunţat, în Parlament, că vor fi trimise autobuze, deoarece "siguranţa transportului ungurilor nu poate fi pusă în pericol".

Lazar a declarat că Ungaria a cerut Austriei să-şi clarifice poziţia faţă de imigranţi, dar că nu a primit încă un răspuns.

"Criza migraţiei zguduie Ungaria", a subliniat şeful de Cabinet al lui Orban, dând vina pe "comunicările contradictorii" ale Germaniei şi incomentenţa Uniunii Eurpene (UE) pentru această criză.

El afirmă că "aceasta este o oportunitate. Imigranţii trebuie să hotărască dacă vor să profite de ea. Facem acest pas pentru ca sistemul de transport al Ungariei să nu mai fie paralizat în următoarele 24 de ore".

El a anunţat că autobuzele îi vor duce pe imigranţi la principalul punct de trecere în Austria – Hegyeshalom.

Însă era neclar dacă imigranţii vor avea încredere în autorităţile ungare şi vor urca în autobuze. Ei au fost înşelaţi săptămana aceasta să urce într-un tren, care nu a mai ajuns în Austria.

De asemenea, Viena nu a răspuns încă dacă le va permite imigranţilor să intre pe teritoriul austriac.

Cele mai citite

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...
Ultima oră
Pe aceeași temă