20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPodul din Agigea va fi deschis de Paşte

Podul din Agigea va fi deschis de Paşte

Prefectul Constanţei, Radu Volcinschi, a anunţat că, cel mai probabil, podul din Agigea va fi deschis circulaţiei de Paşte şi în minivacanţa de 1 mai.

”Lucrările sunt finalizate în proporţie de 50 la sută în ceea ce priveşte înlocuirea hobanelor. Încercăm ca până la mijlocul lunii iunie să putem deschide traficul până la sfârşitul lunii septembrie pentru toate categoriile de autovehicule. Apoi vor fi reluate lucrările”, a spus acesta.

Volcinschi a precizat că s-a discutat posibilitatea de a circula pe trei benzi, în funcţie de fluxul înregistrat în perioada Paştelui, astfel încât în perioada 17-21 aprilie să se poată circula fără limită de tonaj pentru ceea ce înseamnă transportul de persoane. ”Tot în sprjinul turiştilor, în perioada 29 aprilie – 5 mai, pe podul de la Agigea se va circula pentru traficul de persoane fără limită de greutate, restricţiile rămân pentru traficul de marfă la cinci tone”, a mai spus prefectul. Potrivit acestuia, de la 1 iunie vor avea loc informări la punctele de barieră pentru ziliele când se va lucra pe pod şi traficul va fi oprit pentru ca turiştii să nu aibă supriza să găsească podul închis.

”Lucrările sunt întârziate datorită vremii, am avut vânt puternic, de două săptămâni în care nu s-a putut lucra la înălţime şi lucrurile au rămas în analiză. În aprilie mai avem o întâlnire pentru a vedea care sunt măsurile”, a conchis prefectul Radu Volcinschi.

Reamintim că începând cu 1 octombrie 2013, vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone nu au mai avut voie să circule pe podul de la Agigea din cauza lucrărilor de reabilitare, iar pentru a ajunge în Portul Constanţa au folosit mai multe rute ocolitoare. De asemenea, de la jumătatea lunii octombrie, podul de la Agigea a fost închis total, pentru două-patru ore, trei zile din săptămână, pentru înlocuirea unor fascicule la hobanele podului.

 

Cele mai citite

Cum să-ți îngrijești corect ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt mai mult decât un moft, un accesoriu pe care îl adaugi ținutei vestimentare. Din contră, putem să-i considerăm o necesitate...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

U Cluj și-a adus golgheter! Cel mai bun marcator din Armenia a semnat cu „șepcile roșii”

Universitatea Cluj a oficializat transferul atacantului armean Artur Miranyan, golgeterul campionatului Armeniei, care vine liber de contract la echipa lui Ioan Ovidiu Sabău. Golgeterul Armeniei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă