17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialPremierul turc, REVOLTAT de lipsa de solidaritate privind criza refugiaţilor

Premierul turc, REVOLTAT de lipsa de solidaritate privind criza refugiaţilor

Premierul turc, Ahmet Davutoglu, a criticat, duminică, „partea ridicol de mică” de refugiați acceptată de Uniunea Europeană, informează Agerpres.

Turcia a acceptat peste două milioane de refugiați veniți din Siria și Irak, creând „o zonă tampon între haos și Europa”, a declarat Ahmet Davutoglu, într-un articol publicat în cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung în ediția de luni. 

Citeşte şi: Ungaria NU vrea să mai primească refugiaţi sirieni

Potrivit acestuia, contribuția financiară a UE la efortul Turciei este scăzut, conform unor extrase publicate duminică. 

S-ar spune că este vorba despre „un reflex comod” de a pune problema refugiaților pe spatele Turciei și de a construi o „Europă fortăreață creștină”, a estimat el. 

O astfel de abordare merge împotriva valorilor europene și Turcia, în calitate de stat candidat la aderarea la UE, nu și-ar fi putut imagina ca această abordare să aibă susținerea majorității europenilor, a mai spus prim-ministrul. 

A venit timpul, a adăugat el, ca țările Europei să acționeze împreună în problema imigrației, precizând că Turcia este pregătită pentru o cooperare în coordonare cu „partenerii noștri europeni”. 

Cele mai citite

Cum alegi parasolarul auto ideal

Parasolarele auto sunt accesorii utilizate pentru a proteja interiorul mașinii de razele solare intense, reducând acumularea de căldură și protejând materialele din interior de...

Ghid rapid pentru machiajul perfect în 5 pași

Când vine vorba de machiaj, simplitatea este cheia. Dacă te grăbești dimineața sau ai un eveniment neașteptat, e important să ai o rutină rapidă...

Vis pe gheață în Sfântu Gheorghe: Contractul pentru patinoarul din oraș a fost semnat

Viitorul patinoar va fi dotat cu un centru medical și va putea găzdui turnee internaționale Ministerul Dezvoltării și autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au semnat...
Ultima oră
00:02:44
Pe aceeași temă