21.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialMinistrul spaniol de Externe: Criza imigranților riscă să afecteze imaginea Europei

Ministrul spaniol de Externe: Criza imigranților riscă să afecteze imaginea Europei

Criza imigranților riscă „să afecteze imaginea Europei” dacă nu sunt depuse eforturi semnificative pentru a o rezolva, a declarat, luni, ministrul spaniol de Externe, Jose Manuel Garcia Margallo, informează Mediafax.

În cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul să iranian Mohammad Javad Zarif, el a afirmat că „din punct de vedere etic și practic, pentru a nu afecta imaginea Europei și. prin urmare, pentru a nu favoriza extremismul, trebuie să depunem eforturi maxime” pentru a rezolva criza imigranților. 

Citește și: Câți bani primește Austria pentru gestionarea refugiaţilor

Garcia Margallo a dat asigurări că, în pofida unei situații economice dificile, Spania „va depune toate eforturile posibile pentru a primi maximul de refugiați, oferindu-le un acoperiș deasupra capului și servicii sociale”. El nu a precizat totuși numărul de refugiați pe care țara sa este dispusă să-l primească. 

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) a cerut primirea a cel puțin 200.000 de solicitanți de azil în UE. 

Comisia Europeană va propune miercuri Parlamentului European o nouă schemă de repartizare între țările membre a unui număr de 120.000 de refugiați în următorii doi ani. 

Alături de ministrul spaniol, Zarif a reamintit că pentru Iran „problema Siriei trebuie rezolvată într-un mod politic”, atrăgând atenția că „nu există soluție militară”. 

Iranul este principalul susținător regional al președintelui sirian Bashar al-Assad. 

În ceea ce-l privește pe președintele Assad, ministrul iranian a spus că „numai poporul sirian are dreptul să decidă”. „Cei care au pus condiții, în acești ultimi doi-trei ani, în legătură cu președintele sirian sunt vinovați de continuarea războiului în Siria”, a adăugat el. 

Cele mai citite

Harlem Gnohere și-a anunțat retragerea din fotbal!

Harlem „Bizonul” Gnohere, unul dintre cei mai valoroși străini care au trecut prin fotbalul românesc, a anunțat că se retrage din activitate la vârsta...

Se scoate la licitație un tronson al unui drum de mare viteză

Un nou tronson din drumul expres Târgu Jiu - Filiași a fost scos la licitație de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere...

Agricultorii afectați de secetă pot amâna plata ratelor la bănci până la finalul anului 2025, conform unui nou proiect legislativ

Agricultorii afectați de secetă vor avea posibilitatea de a amâna plata ratelor și datoriilor la bănci și firme de leasing până la sfârșitul anului...
Ultima oră
Pe aceeași temă