Prăjiturile mocha cu cremă de ciocolată şi cafea sunt delicioase şi se pregătesc uşor, cu ingrediente la îndemână, potrivit reţetei sugerate de myrecipes.com.
Ingrediente
- 200 g şi o lingură cu unt
- 230 g de ciocolată dulce-amăruie
- patru gălbenuşuri
- patru ouă mari
Citește și: Desert delicios: Tortul Zuppa Inglese, cu vanilie și rom
- 400 g de zahăr pudră
- 150 g de făină
Citește și: Desert fără coacere, în 15 minute: Prăjiturele straciatella
- o linguriţă cu espresso sau cafea instant
- un praf de sare
Mod de pregătire
Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius. Se ung şase forme de 170 ml cu o lingură de unt.
Într-un vas pentru cuptorul cu microunde, se topesc untul şi ciocolata, la putere maximă, pentru două minute. După un minut, se agită vasul.
Citeşte şi: Desert francez, rapid şi delicios: Plăcintă mousse de ciocolată
Într-un alt vas, se amestecă zahărul, făina şi sarea, după care se varsă, treptat, în compoziţia de ciocolată, amestecând continuu, până când se încorporează bine. Apoi, se adaugă cafeaua şi se amestecă.
Într-un bol înalt, cu ajutorul unui mixer electric, se bat gălbenuşurile şi ouăle la viteză medie, pentru aproximativ un minut. Apoi, treptat, se adaugă compoziţia de ciocolată, amestecând continuu, la viteză redusă, până când se încorporează bine.
Se toarnă amestecul în forme şi se dau la cuptor pentru aproximativ 16 minute, după care se scot şi se lasă la răcit pentru 10 minute.
Cu ajutorul unui cuţit cu lama lată, se desprinde cu grijă fiecare prăjitură de vas, după care se răstoarnă pe o farfurie. Opţional, se acoperă cu zahăr pudră.