15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialPutin îşi deschide cont la banca sancţionată de SUA, ca să-şi ...

Putin îşi deschide cont la banca sancţionată de SUA, ca să-şi încaseze salariul

UPDATE Vladimir Putin a declarat că îşi va primi salariul prin banca Rossiya, instituţie ce a fost introdusă pe lista neagră de SUA. Preşedintele Federaţiei Ruse a cerut Băncii Centrale să acorde tot sprijinul instituţiei financiare…de unde îşi va încasa leafa, anunţă ITAR-TASS.

–––––

Preşedintele rus, Vladimir Putin, intenţionează să îşi deschidă un cont la banca Rossiya, care a fost introdusă recent, pe lista neagră, de SUA, informează ITAR-TASS, citându-l pe şeful statului rus.

”Din câte am înţeles aceasta este o bancă de nivel mediu. Nu am deschis acolo un cont, dar, luni este ogligatoriu să deschid unul”, a spus Putin.

Preşedintele rus a luat în derâdere sancţiunile impuse de SUA şi UE împotriva oficialilor de la Mocova, unii aflându-se chiar lângă el în momentul când acesta a făcut declaraţiile. Întorcându-se către Sergey Naryshkin, preşedintele Dumei, inclus pe una dintre aceste liste, Putin i-a spus zâmbind: ”Trebuie să stai departe de ei. Ne compromit!”.

Joi, SUA a extins lista cu persoanele indezirabile, completând-o cu 20 de nume. Anunţul a fost făcut de preşedintele Obama.

Vineri, sistemele internaţionale de plăti Visa şi MasterCard au oprit serviciile pentru cardurile emise de banca Rossiya.

Cele mai citite

Piața apei publice crește: Din ce în ce mai mulți români conectați la sistemele de alimentare

Valul urbanizării aduce apă potabilă prin rețele publice pentru 77% dintre gospodăriile din România Institutul Național de Statistică anunță că populaţia conectată la sistemul public...

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...

VIDEO Ninge pe cel mai înalt drum din România. Lucrătorii de la Drumurile Naționale acționează cu utilaje de deszăpezire

Ninge pe cel mai înalt drum din țară, Transalpina, iar lucrătorii de la Drumurile Naționale acționează pentru îndepărtarea zăpezii. Stratul de zăpadă este de 1...
Ultima oră
Pe aceeași temă