13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialDosar penal pentru terorism în cazul românului răpit în Burkina Faso

Dosar penal pentru terorism în cazul românului răpit în Burkina Faso

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a deschis un dosar penal în cazul românului răpit în Burkina Faso pentru acte de terorism, potrivit unor surse din instituție, citate de Mediafax

Astfel, acest dosar a fost deschis, îndeplinind un pas procedural, pentru „acte de terorism, pentru lipsire de libertate”.

Citește și: VIDEO. Jihadiștii au publicat o înregistrare cu românul răpit în Burkina Faso. MAE confirmă că este vorba de Iulian Gherguţ

Dosarul, deschis in rem, are rolul ca, în cazul în care răpitorii sunt capturați, statul român să poată să îi judece pe teritoriul României.

Agent de securitate român, Iulian Gherguț, angajat al unei societăți miniere a omului de afaceri Frank Timiș a fost răpit în Burkina Faso de indivizi înarmați. 

Incidentul s-a produs pe cinci aprilie în nordul acestei țări, în apropierea frontierei cu statul Mali, la o mină de mangan deținută de compania Pan African Minerals, subsidiară a Frank Timiș Corporation.

Citește și: Cine îl poate salva pe românul răpit de islamişti?

”Una dintre patrulele noastre a fost atacată și românul care conducea patrula a fost răpit”, a declarat directorul societății Pan African Minerals, precizând de asemenea că un jandarm este grav rănit, iar șoferul este rănit la un picior.

Potrivit unei surse de securitate locale, atacul a fost condus de cinci persoane înarmate, care, după ce l-au răpit pe agentul de securitate român, s-au îndreptat către granița cu Mali. 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă